Rafal Toruń Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Witam wszystkich. Chciałbym się upewnić jaką ilość drożdży powinienem dodać do nadchodzącej Warki. Chcę poczynić prosty przepis American Wheat 13 BLG celując w ok 30l ile wyjdzie z gara. 3,75 słodu pszenicznego 3,75 słodu pilzneńskiego Citra łącznie 90g Planuję dodać saszetki Safale US-05 Fermentis Ile powinienem dodać drożdży do takiego przepisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Dwie będzie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal Toruń Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2021 niby na opakowaniu jest od 20-30l ale wszystko wskazuje że 1 to za mało 2 pewnie ok a nawet kalkulator pokazuje 3 tylko żeby nie było drożdżowe w smaku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2021 https://byo.com/article/pitching-rates-yeast-techniques Fajny artykuł. https://wiki.piwo.org/Fermentacja_brzeczki Fajnie, bo po naszemu i jest fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 W dniu 26.04.2021 o 17:06, Nazwa użytkownika napisał: https://byo.com/article/pitching-rates-yeast-techniques Fajny artykuł. Ostatnio też Northern Brewer TV opublikowali film na YT na ten temat: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się