nehoshi Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Witam! Mam do uwarzenia belgijskie ale z zestawu CP: http://centrumpiwowarstwa.pl/sklep/produkty/664 Niestety w recepturze nie ma nic na temat tego, w jakiej postaci dodać kolendrę, zapytowuję zatem Was? Pozdrawiam, Nehoshi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Są dwie uznane szkoły postępowania: 1. Delikatnie pognieść 2. Zmielić na puder (ja tak robię) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nehoshi Opublikowano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Jeśli może być gnieciona to tak zrobię Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Ja kiedyś wrzuciłem kolendre w całości:, poza tym że w piwie nie szło doszukać się kolendry, to wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 W browarnictwie gdy receptura woła o "kolendrę" chodzi tu o nasiona kolendry a nie liście czy inne części rośliny. Nasiona kolendry kupisz w sklepie z przyprawami i to zawsze będzie zmielone w pyłek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 U nas przeważnie jest w sprzedaży niezmielone ziarno, gnieść lub mielić musimy sami - to nawet lepiej, gdyż niezmielone ziarno nie traci aromatów. depesz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nehoshi Opublikowano 3 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 Moja kolendra jest w ziarenkach niezmielona. Pogniotłem i tak dodam do chmielenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 U nas przeważnie jest w sprzedaży niezmielone ziarno, gnieść lub mielić musimy sami - to nawet lepiej, gdyż niezmielone ziarno nie traci aromatów. Aha... to może ja już się zamknę (LOL)... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Niezłe wykopalisko ;-) Po siedmiu latach temat odkopany. W sobotę robię Witbiera, moja warka #99 ale pierwsze w historii z kolendrą - i szukałem właśnie informacji, w jakiej postaci cholerstwo dodać - ziarenka, czy zmielone;-) Ten wątek rozwiał wątpliwości, wsypię do moździerza, poznęcam się nad ziarnkami i wsypię to co mi wyjdzie ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Rozkruszyć na świeżo ziarenka. Zapach powinien być mocno cytrusowy podczas rozgniatania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się