Skocz do zawartości

Finlandia BITTER -BLG nie spada


Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Od tygodnia BLG zatrzymało się na poziomie 2.6  -   OG- 1.010. Temperatura 18-20 stopni. Fermentacja burzliwa po czterech dniach ustala. W fermentorze cisza. Warka ma już trzeci tydzień. Cóż robić dalej ? Czekać jeszcze ? Dziękuję za pomoc.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Na 99% fermentacja się już zakończyła i spokojnie możesz butelkować nawet jutro. Na przyszłość postarałbym się o jakąś kontrolę temperatury fermentacji (w tym przypadku raczej była zbyt wysoka, dlatego też fermentacja zakończyła się tak szybko). Plus ewentualnie jakieś drożdże lepsze niż z brewkitu :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.