Virandell Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 Witam jakie blg mniej wiecej osiagne przy 1kg slodu Maris otter I pale ale I 3L wody ? I czy belgijskie drozdze poradzily by sobie z przerobieniem do 0blg takiego piwka ? Czy lepsze bylyby English ale ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BumBum Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 Proszę poczytać na początek Wiki na piwo.org https://wiki.piwo.org/Warka_z_procesem_zacierania_słodu Później zadawaj pytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted July 13, 2021 Share Posted July 13, 2021 BLG z takiego mini zasypu oblicz sobie w kalkulatorze jakimkolwiek. Najniżej zejdą Ci drożdże saisonowe, więc jeśli zatrzesz nisko możesz do zera się zbliżyć. A dlaczego chcesz zacierać kilo słodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now