TomX Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Wyeast 3942 Belgian Wheat? http://www.wyeastlab.com/hb_yeaststrain_detail.cfm?ID=137 Estery, low phenol producing yeast from small Belgian brewery. Apple-, bubblegum- and plum-like aromas with a dry but fruity finish. Origin: Flocculation: medium Attenuation: 72-76% Temperature Range: 64-74° F (18-23° C) Alcohol Tolerance: approximately 12% ABV Styles: Belgian Pale Ale Belgian Tripel Witbier Estrowe drożdże z niską produkcja fenoli z małego Belgijskiego browaru. Aromaty jabłka, gumy balonowej i śliwek z wytrawnym, ale owocowym zakończeniem. Pochodzenie: Flokulacja: Średnia Odfermentowanie: 72-76% Zakres temperatur: 64-74° F (18-23° C) Tolerancja na alkohol: około 12% ABV Style: Belgian Pale Ale Belgian Tripel Witbier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merv Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wiecie może jak te drożdże się sprawdzają przy witbierach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 robiłem parę dni temu,mam jeszcze w planie ze 2 wariacje,napisze o spostrzeżeniach. wcześniej robiłem dwa ALE,na tą chwile; fermentują szybko,w dolnych granicach wytworzyły brzoskwinie,w górnej pieprzowe nuty,piana raczej mizerna (nie wiem jak jest z większym ekstraktem),opada ładnie,piwo po tygodniu prawie klarowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 no wiec 2 wity wyszły mi niemieckawe,pierwszy bardziej-daje bananami że hej,drugi jest bardziej przyprawowy(oba raczej fermentowane w dolnej granicy,tylko cicha była w temperaturze pokojowej),nie wiem może to jakaś infekcja,choć nie sądzę,stout na tej samej gęstwie jest zupełnie pozbawiony tych walorów,dodam jeszcze ,że drożdże osiadają bardzo szybko i tworzą zbity osad który jest trudny do poruszenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się