ts7600 Opublikowano 26 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Chcę zrobić kadź warzelną elektryczną o poj. ok 70-80l. Czy taki zbiornik hydroforowy nierdzewny nadałby się do tego?. Pasuje mi w nim średnica, ma już nóżki i przyłącze 1" na zawór, parę . Zbiornik jest produkcji Malec-pompy (https://malec-pompy.pl/produkty/zbiorniki-membranowe-malec-inox/). Przykładowa oferta: https://allegro.pl/oferta/zbiornik-przeponowy-nierdzewny-pionowy-80l-malec-10865628190 Pozdrawiam i proszę o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 26 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Nie wiem czy wiesz jak wygląda to od środka. Tam jest membrana z epdm czy czegoś innego i pewnie trzeba będzie się wszystkiego z środka pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ts7600 Opublikowano 26 Września 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Pozbyć się tego to wg mnie bez problemu... wycinając dekiel flexem (tak jak w kegu) od razy wyciągnę "zawartość". Pozostanie zbiornik o słusznej objętości z przyłączem na zawór, na nóżkach o sztywnej konstrukcji i regularnej bryle. Pozostaje kwestia grubości blach... jak są w granicach 1,5mm to gra warta świeczki. Rozważam po prostu wszystkie opcje (keg 60l +przeróbki, garnek 71L, produkcja własna - czyt. spawacz + materiał itd.) W tej objętości mało jest rozwiązań "gotowych" do przeróbki. Spawanie we własnym zakresie niestety nie wchodzi w grę. Potrzeba jest zrobić warkę na 3 kegi cornelius za jednym zamachem. Dlatego szukam..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 26 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 W tej cenie co ta butla, to masz garnek nierdzewny 70-100l nie wymagający żadnego nakładu pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi