BumBum Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Czy suchary wsypane do gotującej się brzeczki, po gotowaniu staną się pożywka dla żywych drożdży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Tak, taniej jest kupić płatki drożdżowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BumBum Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Ok. Mam suchary, których nie będę używał, więc taka moja myśl się narodziła. Wystarczy gotować 5 minut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 7 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 5-10 min, 3g na 20l. BumBum 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu555 Opublikowano 8 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Zapewne. Dlatego ja nigdy nie bawie się w jakieś zbieranie gęstwy znad tych drożdży co to padły martwe na dnie fermentora po burzliwej tylko ładuje ze wszystkim. Trzaskam na tym jesze ze trzy piwa i nigdy jeszcze żadnych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomlo Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 W dniu 7.02.2022 o 17:39, Krzyżak napisał: Tak, taniej jest kupić płatki drożdżowe. Takie zwykłe, nieaktywne? Takich u mnie pod dostatkiem. Dawkowanie takie jak podałeś wyżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Takie zwykłe z marketu. Dawkowanie jak pisałem. Dobrze jest też dać roztwór cynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogur_ek Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 2 godziny temu, Krzyżak napisał: Dobrze jest też dać roztwór cynku. Rozumiem, że naskrobany z rury czy wiaderka nie bardzo, więc w jakiej formie? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyżak Opublikowano 10 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 (edytowane) W TAKIEJ Edytowane 10 Lutego 2022 przez Krzyżak ogur_ek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi