kakaowy Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Siemka. Mógłbym prosić o konsultacje/ sprawdzenie receptury? Wpadłem na pomysł wędzonego, mocniejszego porterka bałtyckiego. Warka 28 l, niektórych słodów nie znalazłem w apce więc są podobne jak nie identyczne zamienniki. Nie jestem jakimś purystą co do warzenia/stylu i trochę na freestyle więc bez paniki Na cichą dodam płatki dębowe oraz dębowe palone około 50 gram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Ale czego oczekujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakaowy Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 1 minutę temu, anteks napisał: Ale czego oczekujesz? Czy to ma prawo bytu i czy jest sens próbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Próbuj, nikt nie Tobie nie powie że będzie super lub kanał. Nie jest to piwo które jest często warzone a do tego podajesz "zamienniki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Ja ze swojej strony nie polecam słodów wędzonych od VM. Kupiłem w TB, więc sklep jak dla mnie sprawdzony. Rauchbier 14 blg z ok. 60% słodu wędzonego bukiem ma wędzonkę na granicy sugestii. Lubię i używam słodów VM, być może trafiła się słaba partia, ale następnym razem dla konkretnej wędzonki pójdę od razu w Steinbacha. Kiedyś użyłem też słodu wędzonego brzozą od VM, bodajże 20% w braggocie, wędzonka była słaba, ale wyczuwalna, co było efektem, którego oczekiwałem. Nie używałem nigdy torfowych, więc się nie wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi