Miły Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Witam. Ostatnio zakupiłem i nastawiłem brewkit Master Pint CONTINENTAL LAGER i w instrukcji na opakowaniu przed butelkowaniem jest jeszcze etap beczkowania. Domyślam się że chodzi tu o cichą fermentację jednak każą podczas beczkowania dodać jeszcze 85g cukru...? Z cichą fermentacją na oryginalnej instrukcji w brewkicie spotkałem się pierwszy raz i dodatkowo ten cukier mnie zaintrygował. Czy może orientujecie się co to ma na celu? Czy chodzi o to żeby reszta drożdży dopracowała do końca? Ktoś stosuje takie rozwiązanie? Starałem się znaleźć informacje na ten temat ale nie udało mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Imo to błąd w tłumaczeniu i chodzi o surowiec do refermentacji. Wrzuć skan instrukcji. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miły Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Zdjęcie instrukcji. Jakby była nieczytelna proszę o informację to postaram się zrobić lepsze zdjęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafple Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Obawiam się, że jakie zdjęcie byś nie zrobił to ta instrukcja i tak będzie nieczytelna ?. Opcja beczkowania to zapewne przelew do kega z refermentacją, ciebie bardziej pewnie interesuje butelkowanie więc tą partię opuść... zreszta chyba należałoby całość opuścić i obejrzeć dowolny film instruktażowy jak robić piwo z brewkita. "chydrometr" ???? Pingwinho 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miły Opublikowano 7 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2022 3 godziny temu, rafple napisał: Obawiam się, że jakie zdjęcie byś nie zrobił to ta instrukcja i tak będzie nieczytelna ? Dokładnie ? Na szczęście to nie mój pierwszy brewkit tak więc itak robiłem po swojemu ? Swoją drogą gdybym pierwszy raz robił tylko z tej instrukcji to mógłby się człowiek zniechęcić ? Jak wrzucałem zdjęcie i jeszcze parę razy przeczytałem tą instrukcję to też mi przeszło przez myśl że to beczkowanie jest opcjonalne i odnosi się do kega ? Ja jak najbardziej będę butelkował ? Dziękuję za odpowiedzi, tajemnica cukru do cichej fermentacji chyba została rozwiązana ? zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klimon Opublikowano 25 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2022 Łyżeczka cukru na butelkę? Fajny ten przepis. Taki na granaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się