Radzio Bier Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Witam mam pytanie. Ostatnio widziałem jak niemieccy koledzy piwowarzy używają takiej specjalnej dyszy do Klarsteina w celu uniknięcia przypaleń. Może ktoś wie gdzie to kupić w pl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Przecież Brauheld Pro ma system antyprzypaleniowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 26 minut temu, skazi napisał: Przecież Brauheld Pro ma system antyprzypaleniowy. Ten cyngwajs ma sprawić, żeby strumień wody w tym systemie płynął mocniej. Nie wiem na ile to faktycznie wpływa na przypalanie. Temat chyba był poruszany w zbiorczym temacie kociolkowym: https://www.piwo.org/forums/topic/21425-brewcraftercoobrabulldog-25/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Bier Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 41 minut temu, skazi napisał: Przecież Brauheld Pro ma system antyprzypaleniowy. Teoretycznie….. w praktyce to kuleje i to mocno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pelasek Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 U mnie nigdy nie przypaliło przy Brauheld Pro. Może coś przez sito do wysładzania Ci się coś przedostaje i przypala? Ja od początku używam sita od Lewatywy. Radzio Bier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaschels Opublikowano 1 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Ja mam od lewatywy. Zrobił identyczny jak na filmie. Zasadniczo to mając hopstoper może od zaburzać osadzanie złoża filtracyjnego.Napewno przy gęstym zacierze pomoże. Przy lekkich ja nie używam. Nauka sterowanie mocą będzie lepsza przeciw przypaleniu. Ja polecam ale nie to remedium na przypalenia Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Radzio Bier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Bier Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 58 minut temu, lukaschels napisał: Ja mam od lewatywy. Zrobił identyczny jak na filmie. Zasadniczo to mając hopstoper może od zaburzać osadzanie złoża filtracyjnego. Napewno przy gęstym zacierze pomoże. Przy lekkich ja nie używam. Nauka sterowanie mocą będzie lepsza przeciw przypaleniu. Ja polecam ale nie to remedium na przypalenia Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Robiłem jak jest w instrukcji Klarsteina i tak przypaliło . Warzyłam bez dodatkowego sita. Zestaw od producenta bez ulepszeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaschels Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Ja robię to na 1100-1300 W. Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Radzio Bier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Bier Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 1 godzinę temu, lukaschels napisał: Ja robię to na 1100-1300 W. Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka A na jakiej mocy grzałek gotujesz brzeczkę??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pelasek Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 (edytowane) Utrzymywanie temp przy zacieraniu 1000-1200W (podgrzewam wodę na maks i przed dodaniem słodów zmniejszam), mash-out +-1800W. Podgrzewanie do wrzenia maks czyli 2500, gotowanie 1800-2000. Edytowane 2 Maja 2022 przez Pelasek Radzio Bier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaschels Opublikowano 2 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Podobnie jak kolega wcześniej. Wysłane z mojego 2107113SG przy użyciu Tapatalka Radzio Bier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Bier Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Udało mi się wreszcie usunąć to cholerne przypalenie. Nic nie dawało rezultatu . Fenomenalny okazał się specjalistyczny środek do czyszczenia piekarników kuchennych zakupiony w markecie budowlanym. Uffff Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek42 Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Ja nie się nie znam ,ale zrobiłem kilkanaście warek na tym kociołku i nigdy nic mi się nie przypaliło ..... Zawsze obieg brzeczki na max otwarty i zero spalenizny . Radzio Bier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Bier Opublikowano 3 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 25 minut temu, jarek42 napisał: Ja nie się nie znam ,ale zrobiłem kilkanaście warek na tym kociołku i nigdy nic mi się nie przypaliło ..... Zawsze obieg brzeczki na max otwarty i zero spalenizny . A jakich mocy grzałek używasz w poszczególnych etapach warzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 mam royala, w czasie gotowania nie używam pompy i nic sie nie przypala. Na dnie delikatnie przywiera jak na zdjęciu Radzio ale po przetarciu gąbka schodzi Radzio Bier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek42 Opublikowano 3 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) 2000 - 2500 W Edytowane 3 Maja 2022 przez jarek42 Radzio Bier 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Ma Opublikowano 4 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Możesz zdradzić nazwę fenomenalnego, specjalistycznego środka do czyszczenia piekarników kuchennych, z którego skorzystałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio Bier Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 3 godziny temu, Wojtek Ma napisał: Możesz zdradzić nazwę fenomenalnego, specjalistycznego środka do czyszczenia piekarników kuchennych, z którego skorzystałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MalyPL Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Ja do czyszczenia takie coś stosuję. Mocno żre. Nic nie zostaje. Tylko spłukać trzeba bez szorowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi