JARENS Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Witam, temat wałkowany wiele razy ale nie do końca wiem o co chodzi. Mianowicie mam dodatkową małą lodówkę z zamrażalką i chcę ją wykorzystać pod fermentację ze sterownikiem stc. Nie mam pojęcia bo jestem zielony w tej kwestii czy jest jeden agregat na lodówkę i zamrażalkę. Lodówka wyłącznie do celów wyższych więc nic innego w niej nie będzie. Jak to będzie działać jeżeli sonda od sterownika będzie w lodówce? Może da się jakoś w ogóle tą zamrażalkę odciąć od zasilania czy coś w ten deseń? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glabro Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 39 minut temu, JARENS napisał: Witam, temat wałkowany wiele razy ale nie do końca wiem o co chodzi. Mianowicie mam dodatkową małą lodówkę z zamrażalką i chcę ją wykorzystać pod fermentację ze sterownikiem stc. Nie mam pojęcia bo jestem zielony w tej kwestii czy jest jeden agregat na lodówkę i zamrażalkę. Lodówka wyłącznie do celów wyższych więc nic innego w niej nie będzie. Jak to będzie działać jeżeli sonda od sterownika będzie w lodówce? Może da się jakoś w ogóle tą zamrażalkę odciąć od zasilania czy coś w ten deseń? Raczej na pewno jest to jeden agregat ale możesz odwrócić lodówkę I zobaczyć na dole czy sa takie dwa czarne kompresory czy jeden. Nie da się tego odłączyć. Sonda powinna być na ściance fermentora na dodatek maksymalnie zaizolowana lub w fermentorze jeśli zadbasz o to, aby nic się nie zakaziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 W ogromnej większości jest jeden agregat.Sterujesz biorąc temp z komory chłodniczej pz co to za lodówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koora Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 Stc1000 odcina zasilanie lodówki po osiągnięciu zadanej temperatury przez sondę na fermentorze. Najłatwiej najtaniej najszybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts