dabeer Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 (edytowane) Wszyscy słyszeli o fizyce kwantowej. Ale niewiele osób wie, że zjawiska kwantowe mają ogromy wpływ na proces warzenia piwa. Chodzi konkretnie o enzymy. Jak wiadomo, są to związki które potrafią katalizować pewne reakcje chemiczne, przyspieszając tempo ich zachodzenia o kilka rzędów wielkości. Jak to robią? Otóż stosują do tego kwantowe zjawisko znane jako tunelowanie kwantowe. Od dzisiaj zupełnie inaczej spojrzycie na alfa i beta amylazę W skrócie - w kadzi zaciernej wykorzystujecie zjawiska kwantowe. Proponuję sprzedać tę historię znajomym. +10 do szacunku gwarantowane. Edytowane 29 Września 2022 przez dabeer CERNUNNOS, yarrro, zasada i 1 inny 1 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Padam na twarz dzisiaj ale jak się podniosę to obejrzę z chęcią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nazwa użytkownika Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 9:03 dwie panie nie mogą zasnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się