garot Opublikowano 15 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Witam, Jutro zamierzam warzyć pierwsze piwo dyniowe i mam pytanie. Używam receptury z książki "Jak warzyć piwo" ale nie znalazłem tam oraz na forum jednej informacji. Chcę dynie upiec i rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków i dodać już na początek zacierania, jednak czy mogę tą dynie upiec dzień wcześniej i przetrzymać np. w lodówce? czy to musi być tuz przed warzeniem? Chciałbym jutro z rana już warzyć aby nie tracić czasu i dlatego myślałem aby wieczorkiem upiec dynie, czy to ma jakież znaczenie kiedy się ją doda? Czy wszystkie przyprawy które mam drobno zmielone to daję bezpośrednio do gara nie do hopspidera? (z wyjątkiem chmielu na goryczkę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aethelwulf Opublikowano 16 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2022 Ja piekłem wieczorem i zostawiłem w piekarniku, następnego dnia dodawałem. Przez kilkanaście godzin się nie zepsuje, więc nie widziałem sensu wstawiać do lodówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się