Pitr96 Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Cześć, Mam nadzieję, że piszę w odpowiednim miejscu na forum - jeśli zrobiłem coś źle, proszę o korektę. Jak w tytule - wzorem challenge'u, który wyskoczył mi swego czasu w mediach społecznościowych, postanowiłem spróbować nabyć piwo z każdego kraju, który bierze udział w nadchodzących mistrzostwach świata. A potem wypić je w momencie, gdy dana reprezentacja skończy udział w turnieju. Oczywiście nie mieszkamy w USA czy innym "popularnym" państwie, więc byłem świadomy, że może być o to trudno, ale jednak próbuję w jak największym stopniu zebrać piwa lub od biedy wszelkie napoje piwopodobne - także wszelkie zerówki bezalkoholowe czy napoje imitujące piwo, co ma znaczenie w przypadku krajów muzułmańskich. Czasem trzeba niestety naciągnąć. Sęk w tym, że dostępność co bardziej egzotycznych piw, np. Kamerun, Urugwaj, Korea Południowa, jest zerowa, a przynajmniej ja nie wiem, gdzie szukać. Z niektórych zagranicznych sklepów z Wielkiej Brytanii czy... Arabii Saudyjskiej nie wysyłają towarów do Polski. Stąd moja prośba o pomoc do tutejszych ekspertów obeznanych w temacie - czy wiecie, gdzie można nabyć skrajnie ekstremalne piwa, nawet jeśli wiązałoby się to z nieco zawyżonymi kosztami? Jakby coś, to mieszkam na Górnym Śląsku, w Metropolii, także Katowice i okolice wchodzą w grę, jeśli chodzi o dojazd bezpośredni. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Nie to forum. Browar.biz ma działy poświęcone sklepom, z podziałem na województwa. Tam sprawdź: https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-gdzie/sklepy-z-piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitr96 Opublikowano 21 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2022 Okej, dzięki wielkie zasada 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi