OLINKA Opublikowano 16 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 To super. Ostatnio miałam długą dwumiesięczną przerwę. Niestety brak czasu. ale teraz nadrabiam. Jak gęstwy będziesz miał daj znać może coś uwarzę na tych gęstwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Warka # 25 Monachijskie Ciemne Zasyp: Pilzneński - 1,85 kg Monachijski I - 0,85 kg Monachijski II - 1,7 kg Carahell - 0,15 kg Cara Crystal - 0,2 kg Zacieranie : 52 st - 10 min, 64 st - 35 min, 72 st - 30 min, Chmielenie : gotowanie 10 min, w 10 min - 20 g marynki, w 50 min - 25 g Tradition Drożdże Wyeast 2308 Munich Lager saszetka już gotowa Wyszło 22 l, blg 13 Edytowane 19 Maja 2011 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Warkę # 22 SPÓŹNIONY BELG przelałam do butelek. brak pomiaru blg niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Warka # 24 PSZENICA przelane na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Warka # 24 PSZENICA przelane na cichą Pszenica na cichą? Szkoda czasu, nagazować i pić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 No zgadza się ale nie miałam czasu na butelkowanie a chyba cicha nie zaszkodzi!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 No zgadza się ale nie miałam czasu na butelkowanie a chyba cicha nie zaszkodzi!? Pewnie, że nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Warka # 24 PSZENICA przelana do butelek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 A, czy zakapslowałaś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Chyba nie zapomniałam Oczywiście, że TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Warka # 23 PILS GÓRNIAK został zakapslowany w butelkach Jejski zrobiłam to dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 (edytowane) WARKA # 26 MONACHIJSKIE CIEMNE CZERWCOWE Bardzo lubię to piwo więc warzę je bardzo często więc teraz będę je nazywać od nazwy miesiąca w którym powstało Zasyp: Pilzneński 1,2 kg Monachijski 2,45 kg Carahell 0,15 kg Cara crystal 0,2 kg Marynka 20 g - 10' Lubelski 25 g - 65' Mech irlandzki w 55' Zacieranie: 10 min w 52 st, 30 min w 62 st, 30 min w 72 st. Chmielenie 70 min Zadane gęstwą po warce # 25 Dzisiaj spróbowałam Pilsa górniaka, wyszedł super warka # 25 poszła na cichą ( po miesiącu burzliwej ) Edytowane 24 Czerwca 2011 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) Mój browar po dł..........giej przerwie wraca do pracy. Mam nowiutkie , świeżutkie Wyeast 1007 German Ale może dacie mi jakiś pomysł co na nich zrobić ?! Oprócz monachijskiego bo to piwko a raczej recepturę znam już na pamięć Edytowane 26 Września 2011 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Mój browar po dł..........giej przerwie wraca do pracy. Mam nowiutkie , świeżutkie Wyeast 1007 German Ale może dacie mi jakiś pomysł co na nich zrobić ?! Oprócz monachijskiego bo to piwko a raczej recepturę znam już na pamięć No na tych drożdżach to monachijskie jednak średnio, to drożdże do "hybryd" czyli Alt, Koelsh, Biere de Garde, amerykańska pszenica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 (edytowane) WARKA # 27 kOLSCH Zasyp 4,5 kg pilzneński 0,5 kg pszeniczny Zacieranie 52 st.C - 10 min, 66 st.C - 40 min, 72 st.C - 30 min, 77 st.c filtracja. Gotowanie : 70 min Chmielenie : 60 min Po 10 min gotowania dodałam 35 g Tradition, po 45 min dodałam 15 g Tradition Wyszło 21 l, blg 12 zadane drożdże German ale 1007 prosto z saszetki Edytowane 9 Października 2011 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Około m-ca wstecz zlałam z fermentora piwo do zabutelkowania. w fermentorze zostały drożdże i około 2 cm piwa nad nimi. Stoi to w temp. w jakiej fermentowało czyli około 13 st.C niestety zapomniałam o tym fermentorze i dzisiaj go odkryłam. zapach jest w/g mnie właściwy bez obcych zapachów jak myślicie czy te drożdże można ponownie użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Pewnie można temperatura była dość niska, ale zawsze ryzyko jest. Mam w domu jakieś suche chyba T-58 i Brewferm Blanche jakby coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 13stC to mi wydaje się dojść wysoko. Poza tym z tego co się nasłuchałem na Zlocie Banitów lepiej otworzyć nowe. Czy tak jest do końca - zacznę wnet dogłębnie analizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 22 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 No to wylewam Szkoda słodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 wylac zawsze zdazysz, ja bym najpierw je przemyl, zrobil starter, a pozniej ocenil organoleptycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) Warka # 27 Kolsch przelana na cichą, zeszło prawie na 2 blg. Jutro mam zamiar uwarzyć ponownie Kolscha na tej gęstwie Edytowane 4 Listopada 2011 przez duduś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Dzisiaj powstaje Warka # 28 KOLSCH II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Warka # 29 MONACHIJSKIE CIEMNE musiałam kolejny raz uwarzyć to piwo . Bardzo mi smakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Warka # 30 IRA Zasyp: Pilzneński - 2,750 kg, Monachijski I - 1,2 kg, Caraamber - 0,25 kg, Carahell - 0,15 kg Jęczmień palony 0,05 kg Zacieranie : 52 - 10' 64 - 40' 72 - 30' 76 filtracja cdn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLINKA Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Cd WARKI # 30 IRA Gotowanie w sumie 70 min, Z chmielem 60 min Dodane w 10 min 10 g Junga, Dodane w 40 min 15g Perle, Dodane w 65 min 20g Lubelski Zadałam gęstwę Wyeast 1084 Irish Ale która podarował mi kolega Apolloks dzięki Krzysiu Wyszło mi trochę mało 17 l, 12 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się