gen.Jomini Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Przeglądając zwycięskie przepisy na pilsy, zauważyłem, że niektórzy stosują przerwę białkową a inni nie. Czy ta przerwa w zacierniu pilsów/lagerów daje jakieś pożądane efekty smakowe? Robić tę przerwę, nie robić...? Warto, nie warto? Wiki podaje nawet, że może zaszkodzić pienistości i treściwości piwa. Poprzednią serię pilsów zrobiłem be tej przerwy, zastanawiam się, czy teraz warząc kolejną serię dolniaków, nie zrobić jednej warki z tą przerwą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 25 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Nie ma sensu, chyba że robisz na słabiej zmodyfikowanych słodach, np. klepiskowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gen.Jomini Opublikowano 25 Listopada 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2022 Dzięki za odzew, i wszystko w temacie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się