gibzdeka Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Czy da się go jakoś uratować? Poszło za duże ciśnienie na niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koora Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 4 minuty temu, gibzdeka napisał: Czy da się go jakoś uratować? Poszło za duże ciśnienie na niego. A nie ma z tyłu śruby do regulacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibzdeka Opublikowano 5 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Da się: Ściągasz gumę. Szukasz z boku wgłębienia pod mały śrubokręt. Podważasz i ściągasz przednią szybkę. Odkręcasz z tyłu dwie śrubki. Wyjmujesz mechanizm z tarczą z obudowy. Przytrzymując wskazówkę obracasz od drugiej strony zębatym wałeczkiem tak aby po zwolnieniu było 0. gibzdeka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 (edytowane) @skybertmajstrowałem w zeszłym tygodniu z dokładnie takim manometrem i taką awarią. Nie znam się na tym, ale z tego co czytałem gdzieś na tajemniczych forach, trzeba bardziej przygiąć taką blaszkę, jakby łącznik, niż przestawiać zębatkę, bo podobno wtedy wyniki byłyby przekłamane. W każdym razie tak zrobiłem i znów pokazuje 0, ale nie sprawdzałem dokładności pomiaru. Edytowane 5 Grudnia 2022 przez Łachim gibzdeka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 5 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2022 Ja też to miałem i zrobiłem tak jak opisałem. Sprawdzałem z drugim manometrem i jest dobrze. W jednym z filmów na kanale Keglanda (nie pamiętam już który film) prowadzący o tym wspomina, z tego co pamiętam mówi żeby obrócić ten środkowy wałeczek. Być może Twój sposób też jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibzdeka Opublikowano 6 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2022 Super. Dzięki za odpowiedzi. Spróbuję ogarnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi