Skocz do zawartości

Hej wszystkim :)


Rekomendowane odpowiedzi

Zgodnie z protokołem witam się z wszystkimi :)

Jestem Gniewko, pracuję jako główny piwowar w Piwnicy Świdnickiej we Wrocławiu gdzie od ostatniego remontu (i zmiany gospodarza) działa browar restauracyjny.

Prywatnie od dwudziestu lat jestem rekonstruktorem historycznym i bardzo kręcą mnie tematy historycznych piw i dawnych kulinariów.

Od zeszłego roku bawię się też w pszczelarstwo.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warzenie w dużej skali sprawia masę radochy no i oszczędza sporo manualnej pracy (mycia, mieszania zacieru, przelewania z jednej kadzi do drugiej itp.). W moim przypadku mam sporo swobody jako piwowar, szefostwo oczywiście daje sugestie jakie piwa by chcieli zobaczyć na kranach, ale detale to już moja brocha. Wiem, że co browar to nieco inaczej to wygląda - są takie, gdzie piwowar ma odgórnie nakazane co, w jakiej ilości i kiedy ma warzyć.

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.