Skocz do zawartości

Hop Dipping


Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, zasada napisał:

A nie jest to to samo co hopstand o którym jest duży tekst na forum?

Raczej nie. Tu jest artykuł z BYO -> https://byo.com/article/dip-hopping/

W skrócie : namaczanie porcji chmielu w wodzie o temp. ok . 70 st. C przez godzinę przed zlaniem na to schłodzonej brzeczki, potem drożdże i fermentacja z chmielem.

Moim zdaniem metoda do zastosowania przy Kveikach, gdzie czas kontaktu z chmielem jest równie krótki jak fermentacja.

Edytowane przez Joosto
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.