Łuki Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Cześć, dostałem Brewkita Belgian Trippel (zestaw na 10 l) i stwierdziłem, że zrobię, ale chciałem go poprawić i znalazłem w swoich zasobach BE256 ale z 04-2022 i K-97 z 07-22. Drożdże były przechowywane w piwnicy w temperaturach rzędu 8-15 stopni. I tutaj pojawia się pytanie, czy użyć oryginalnych drożdży kitowych, czy zaryzykować któryś z wymienionych (biorąc pod uwagę że mam tylko po paczce każdej z nich i są przeterminowane). Obawiam się, że na takiego Mocniaka jak trippel (wprawdzie to tylko 10 l) ale może być mało. Co radzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Z wymienionych przez Ciebie BE256 są stylowe. Co do ilości to na oko za mało. Zrób cienkusza, np. Belgian Enkel i na gęstwie tripla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuki Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 2 hours ago, zasada said: Z wymienionych przez Ciebie BE256 są stylowe. Co do ilości to na oko za mało. Zrób cienkusza, np. Belgian Enkel i na gęstwie tripla? Tak myślałem. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się