Koczokok Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Cześć, Jestem w trakcie robienia swojej pierwszej Warki, od razu rzuciłem się na głęboka wodę i zacząłem z zacieraniem. Ma wyjść „Prawdziwe Pszeniczne”, zbliżam się do końca fermentacji, która już prawie całkowicie ustała, jednak ciekawi mnie co zrobić z drobinkami drożdży które pływają w piwie, wlać je z piwem po prostu do butelki i się nie martwić? Piwo wydaje się przez nie zdecydowanie mniej apetyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 1 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Jak schłodzisz piwo kilka dni przed rozlewem to opadną. P.S. pszeniczne zaleca się pić z drożdżami Koczokok 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ununul Opublikowano 2 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2023 To jest caly urok pszenicy, by pic ja z drozdzami. Ale trzymanie butelki w pionie w chlodzie i dekantacja powinna pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi