Skocz do zawartości

Drobinki drożdży w piwie po fermentacji


Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Jestem w trakcie robienia swojej pierwszej Warki, od razu rzuciłem się na głęboka wodę i zacząłem z zacieraniem. Ma wyjść „Prawdziwe Pszeniczne”, zbliżam się do końca fermentacji, która już prawie całkowicie ustała, jednak ciekawi mnie co zrobić z drobinkami drożdży które pływają w piwie, wlać je z piwem po prostu do butelki i się nie martwić? Piwo wydaje się przez nie zdecydowanie mniej apetyczne. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.