monodem Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Postanowiłem uwarzyć Saisona i w recepturze jest ten słód. Chmiel i część ziarna zamawiam w homebeer. Niestety, Cara gold Crisp nie ma w tym sklepie a ja się uparłem na chmielenie Pacific jade. Cara gold jest w Centrum Piwowarstwa ale za to nie mają tego chmielu i przesyłka wyjdzie ponad 18 zł... Wydaje mi się że ten słód nie ma jako tako zamiennika. Jedyne co mi przyszło na myśl to dodanie Castle Malting - Château Cara Clair i Cara blond.Proszę o sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 W saisonach czasem używa się jaśniejszych Caramunich, możesz też postawić na jakiś średni brytyjski słód crystal. Ewentualnie któryś z wymienionych przez Ciebie+Caramunich I lub II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monodem Opublikowano 13 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Dzięki za sugestie. Chyba dodam Caramunich l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi