uups Opublikowano 31 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 no i wymyśliłeś siedzenie po nocach nie raz daje pozytywne przemyślenia , jeśli można ten sterownik rozbudować dodałbym jeszcze jeden czujnik temperatury z alarmem przed wygotowaniem co mi się nader często zdarza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 23 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Pozor pozor Z racji że o sterownik pyta wiele osób to informuje, że najszybciej będzie dostępne tylko kilka sztuk. Pójdą one do osób które pytały dawno dawno temu. Ostateczny termin dostarczenia próbnych płytek to przyszły tydzień. (sic!) Gdy wszystko będzie ok, to urządzenia idą na produkcje (montaż maszynow, etc tak że będą cacy). Do rozesłania będą gotowe po kilkunastu dniach roboczych i z różnych względów myśle że nie będzie obsuwy. O postępach będę regularnie informował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 (edytowane) Odświeżę temat bo również jestem zainteresowany. Poszła wiadomość na priv. Edytowane 6 Grudnia 2010 przez skybert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 A może żeby łączył się z komputerem przez wifi. Nie posiadam laptoka a komputer w pokoju:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 15 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 (edytowane) Pociągniesz druta do kompitera i będzie git Jest postęp, dziś szwędałem się po poczcie (priorytet szedł prawie tydzień) i wytarmosiłem w końcu prototypowe płytki. Jak na nich widać 301010 projekt był gotowy 30 listopada- masakra, wraz z zimnem spada także metabolizm firm w naszym kraju Złączki wtykano-roztykane, jedynie w panelu śrubki z racji tego że w module wykonawczym jest wtyk. Mam nadzieje że jeszcze dziś uda mi się zasiąść do pisania softu. Edytowane 15 Grudnia 2010 przez bolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dziadek, Wszaczuk, Ignac99 Czy ktoś z Was będzie używał sterownika do chmielenia, czy też będzie się to odbywać w innym zbiorniku?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Chmielenie w czasie gotowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 ja chmielę na gazie w osobnym zbiorniku. Ale zastanawiałem się czy nie użyć sterownika jako termometru podczas gotowania i potem chłodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Chmielenie w czasie gotowania. No ja wiem ale czy to też będzie kontrolował sterownik, czy robisz jak Wszaczuk- osobny gar i medium grzejące? Wszaczuk, nawet się da. Są dwa sposoby- albo wykrecasz termometr z jednego zbiornika, albo załatwiasz drugą czujke i przepinasz wtyczke w sterowniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 (edytowane) To będzie kontrolował sterownik.Jaki typ termometru trzeba zastosować do sterownika/będzie zamontowany w dnie kotła/? Chodzi mi o czujnik termometru. Edytowane 19 Grudnia 2010 przez dziadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Ja będę chmielił i chłodził w tym samym zbiorniku co zacierał. Więc przydała się taka opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 18b20 w takiej osłonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wbl Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 18b20 w takiej osłonie Wybacz ale czy nie powinno być "w podobnej osłonie"? Pokazana na zdjęciu: - nie wygląda na nierdzewkę - koniec osłony sprawia dziwne wrażenie Profesjonalne osłony na termometry można zobaczyć tu: http://www.limathermsensor.pl/index.html?id=42720&location=f&msg=1&lang_id=PL osłona typu OGG. Osłonę na stałe wkręcić w kocioł (na uszczelkę np. miedź wyrzażona). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 18b20 w takiej osłonie Wybacz ale czy nie powinno być "w podobnej osłonie"? Pokazana na zdjęciu: - nie wygląda na nierdzewkę - koniec osłony sprawia dziwne wrażenie Profesjonalne osłony na termometry można zobaczyć tu: http://www.limathermsensor.pl/index.html?id=42720&location=f&msg=1&lang_id=PL osłona typu OGG. Osłonę na stałe wkręcić w kocioł (na uszczelkę np. miedź wyrzażona). Nie wygląda ale jest, co tam dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wbl Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 18b20 w takiej osłonie Wybacz ale czy nie powinno być "w podobnej osłonie"? Pokazana na zdjęciu: - nie wygląda na nierdzewkę - koniec osłony sprawia dziwne wrażenie Profesjonalne osłony na termometry można zobaczyć tu: http://www.limathermsensor.pl/index.html?id=42720&location=f&msg=1&lang_id=PL osłona typu OGG. Osłonę na stałe wkręcić w kocioł (na uszczelkę np. miedź wyrzażona). Nie wygląda ale jest' date=' co tam dziwnego?[/quote'] zaklepana końcówka, może być nieszczelna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Cześć. zaklepana końcówka, może być nieszczelna Zalutowana, zaspawana tez może być nieszczelna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zapewniam Cię że nie jest, używam ja i jeszcze kilka osób. Końcówka jest chyba potraktowana twardym lutem i nie ma nieszczelności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 19 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Końcówka ma lut srebrowy LAG44, sama rurka z materiału 316L czy jakoś tak. Nie wnikam, robiła to firma która zna się na temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 ja mam rurkę miedzianą brutalnie zaklepaną młotkiem i też działa. Nie dajmy się zwariować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwl Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 rozumiem, że jeżeli mam sieć jednofazową to odpada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 nie, można jedną fazą sterować ale mniejszą moc będziesz mógł przekazać. To zależy jak wytrzymałą masz instalację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 19 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 Dziadek, Wszaczuk, Ignac99 Czy ktoś z Was będzie używał sterownika do chmielenia, czy też będzie się to odbywać w innym zbiorniku?. Chmielenie odbywać się będzie w tym samym zbiorniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) Ingac, Wszaczuk, Dziadek. Przy dobrych wiatrach jutro macie sterowniki. Musicie załatwić kawałek kabla i wtyk DB9 do PCta Kolejne osoby które pytały będa je miały w połwowie stycznia(?) w obiecanych cenach. Zassajcie ten plik http://wrzucacz.pl/file/6981292953694, instrukcja stara ale można się z niej wiele dowiedzieć. Z ukrytych ustawień zostały tylko te z parametrami regulatora. Cała reszta siedzi w menu. Jak podłączycie to trzeba kolejno zrobić: 1. Twardy reset, mogłem ustawić głupoty. 2. Ewentualną korekcję czujnika temperatury 3. Sprawdzić w jakiej mniej więcej temperaturze następuje wrzenie. Chodzi o to żeby nie ustawić sobie 100°C gdy wrzy przy 98 bo nie ruszy odliczanie czasu. 4. Zrobić "sylumacje na wodzie" z krótkimi przerwami- na pewno będzie jedną warke do przodu. Niby proste urządzenie, ale trzeba się z nim oswoić. Jedno musicie przyznać, wykresik pierwsza klasa ---------- no i lipa, zdjecia nie idzie załadować. Jest tutaj http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1210/beztytulu0c6d.jpg Edytowane 19 Stycznia 2011 przez bolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 24 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Wczoraj, późnym popołudniem dotarła przesyłka. Fajny prezent pod choinkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) No gwiazdeczki... podłączone?, są pierwsze testy? Edytowane 30 Grudnia 2010 przez bolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi