Igor Gorelord Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Witam i poradę pytam Podróbka Miłosława Pilznera, raz już podchodziłem, ale wtedy byłem na swoich początkach, teraz wszedłem na level gotowania. Chmieliłem tylko na zimno Styrianem Golding, ale po paru miesiącach aromat praktycznie zanikł, więc teraz coś trwalszego chciałbym. -Gęstwa Lallemand Diamond będzie zapodana, czyli robimy lagerka w 10ciu stopniach. -Ekstrakt niechmielony Bruntal Jasny Pilzneński Tutaj pytanie o chmiele, warka +-23 litry. Z tego co wiem, jadą na Herkulesie, który można zastąpić Magnum + oczywiście Styrian Golding. Mam do dyspozycji takie jak na zdjęciu plus kumpel ma 50 gr Marynki jak coś. -Rozumiem że 50g Magnuma na 60 min? -Styriana na 15? Może coś jeszcze dodać? Co byście doradzili? Jakiś trzeci dodać czy Styriana na 0? Lubię piwa mocno goryczkowe, ale nie chcę przesadzić, żeby nie było zbyt męczące... I zależy mi, aby aromat jednak ciut dłużej się utrzymał niż 2 miesiące.. Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 27 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2023 Na fanpage'u Jepiwka czasami wypowiada się piwowar browaru Fortuna (odpowiedzialny m.in. za Miłosława). Myślę, że jakbyś zagadał do niego na prv to mógłby Ci coś doradzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się