Jump to content

Podróbka Miłosław Pilzner - prośba o pomoc w przepisie


Igor Gorelord

Recommended Posts

Witam i poradę pytam

Podróbka Miłosława Pilznera, raz już podchodziłem, ale wtedy byłem na swoich początkach, teraz wszedłem na level gotowania. Chmieliłem tylko na zimno Styrianem Golding, ale po paru miesiącach aromat praktycznie zanikł, więc teraz coś trwalszego chciałbym.

 

-Gęstwa Lallemand Diamond będzie zapodana, czyli robimy lagerka w 10ciu stopniach.

-Ekstrakt niechmielony Bruntal Jasny Pilzneński

 

Tutaj pytanie o chmiele, warka +-23 litry. Z tego co wiem, jadą na Herkulesie, który można zastąpić Magnum + oczywiście Styrian Golding.

Mam do dyspozycji takie jak na zdjęciu plus kumpel ma 50 gr Marynki jak coś.

-Rozumiem że 50g Magnuma na 60 min?

-Styriana na 15?

Może coś jeszcze dodać? Co byście doradzili? Jakiś trzeci dodać czy Styriana na 0?

Lubię piwa mocno goryczkowe, ale nie chcę przesadzić, żeby nie było zbyt męczące... I zależy mi, aby aromat jednak ciut dłużej się utrzymał niż 2 miesiące..

 

Z góry dzięki

 

DSC_1139.JPG

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.