Skocz do zawartości

Podróbka Miłosław Pilzner - prośba o pomoc w przepisie


Igor Gorelord

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i poradę pytam

Podróbka Miłosława Pilznera, raz już podchodziłem, ale wtedy byłem na swoich początkach, teraz wszedłem na level gotowania. Chmieliłem tylko na zimno Styrianem Golding, ale po paru miesiącach aromat praktycznie zanikł, więc teraz coś trwalszego chciałbym.

 

-Gęstwa Lallemand Diamond będzie zapodana, czyli robimy lagerka w 10ciu stopniach.

-Ekstrakt niechmielony Bruntal Jasny Pilzneński

 

Tutaj pytanie o chmiele, warka +-23 litry. Z tego co wiem, jadą na Herkulesie, który można zastąpić Magnum + oczywiście Styrian Golding.

Mam do dyspozycji takie jak na zdjęciu plus kumpel ma 50 gr Marynki jak coś.

-Rozumiem że 50g Magnuma na 60 min?

-Styriana na 15?

Może coś jeszcze dodać? Co byście doradzili? Jakiś trzeci dodać czy Styriana na 0?

Lubię piwa mocno goryczkowe, ale nie chcę przesadzić, żeby nie było zbyt męczące... I zależy mi, aby aromat jednak ciut dłużej się utrzymał niż 2 miesiące..

 

Z góry dzięki

 

DSC_1139.JPG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.