Jump to content

22.02.2024, g.20 - Steve Parkes: o pochodzeniu smaków piwa


zasada

Recommended Posts

Program edukacyjny Five Star zaprasza na kolejny webinar: Pochodzenie smaków piwa. Piwo robi się ze słodu, chmielu, drożdży i wody, wszyscy to wiemy, ale co każdy składnik wnosi do smaku piwa? Spójrzmy.

Link do rejestracji: https://www.crowdcast.io/c/orginsofbeerflavors
 

O mówcy:
Steve Parkes dzieli swój czas pomiędzy bycie właścicielem i głównym instruktorem w American Brewers Guild Brewing School oraz pracą głównego piwowara w Drop In Brewing w Middlebury Vermont. Ukończył studia na Uniwersytecie Heriot-Watt, uzyskując dyplom z nauk browarniczych w 1982 r., a ostatnie 35 lat spędził pracując w małych i średnich browarach po obu stronach Atlantyku. Budował browary od podstaw, wykorzystując zarówno używany, jak i nowy sprzęt, i ma wieloletnie doświadczenie w praktycznym rozwiązywaniu problemów. Regularnie występuje jako prelegent na corocznej Konferencji Browarów Rzemieślniczych, jest weteranem sędziego GABF i World Beer Cup, piastował urząd na poziomie regionalnym w MBAA oraz na poziomie krajowym w radzie doradców AOB. Jest współautorem rozdziału dotyczącego działalności warzelni w niedawno opublikowanym podręczniku MBAA Practical handbook for the Specialty Brewer oraz kilku wpisów w Oxford Companion to Beer.

 

Nie będę słuchał/ oglądał ale zapisanym mają podesłać materiały.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.