Skocz do zawartości

22.02.2024, g.20 - Steve Parkes: o pochodzeniu smaków piwa


Rekomendowane odpowiedzi

Program edukacyjny Five Star zaprasza na kolejny webinar: Pochodzenie smaków piwa. Piwo robi się ze słodu, chmielu, drożdży i wody, wszyscy to wiemy, ale co każdy składnik wnosi do smaku piwa? Spójrzmy.

Link do rejestracji: https://www.crowdcast.io/c/orginsofbeerflavors
 

O mówcy:
Steve Parkes dzieli swój czas pomiędzy bycie właścicielem i głównym instruktorem w American Brewers Guild Brewing School oraz pracą głównego piwowara w Drop In Brewing w Middlebury Vermont. Ukończył studia na Uniwersytecie Heriot-Watt, uzyskując dyplom z nauk browarniczych w 1982 r., a ostatnie 35 lat spędził pracując w małych i średnich browarach po obu stronach Atlantyku. Budował browary od podstaw, wykorzystując zarówno używany, jak i nowy sprzęt, i ma wieloletnie doświadczenie w praktycznym rozwiązywaniu problemów. Regularnie występuje jako prelegent na corocznej Konferencji Browarów Rzemieślniczych, jest weteranem sędziego GABF i World Beer Cup, piastował urząd na poziomie regionalnym w MBAA oraz na poziomie krajowym w radzie doradców AOB. Jest współautorem rozdziału dotyczącego działalności warzelni w niedawno opublikowanym podręczniku MBAA Practical handbook for the Specialty Brewer oraz kilku wpisów w Oxford Companion to Beer.

 

Nie będę słuchał/ oglądał ale zapisanym mają podesłać materiały.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.