coder Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Czytałem, że podczas chmielenia brzeczka powinna być w ogóle odsłonięta (w sensie, że bez pokrywki), aby ulotniły się z niej wszystkie niepożądane substancje. A więc jest to bzdura? Tak, jak najbardziej odsłonięta, tyle, że na zwykłej kuchence czasem nie da się się utrzymać właściwego poziomu gotowania (rolling boil) z odkrytą poktywką, szuka się wtedy jakiegoś kompromisu. Warto wtedy gotować dłużej, 90 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 , tyle, że na zwykłej kuchence czasem nie da się się utrzymać właściwego poziomu gotowania (rolling boil) z odkrytą poktywką, No własnie, na mojej kuchence jest to jak najbardziej możliwe. Palnik ma 10cm średnicy gdybym grzał na maksa wszystko by wykipiało, więc skręcam na połowę mocy i jak najbardziej wrze sobie aż miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prynt Opublikowano 16 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Wystarczy jeśli pokrywka będzie uchylona tak jak napisał Makaron. Nie wiem jakim sprzetem dysponujesz, ale u mnie np. nie udaje sie utzrymać intensywnego wrzenia bez pokrywki. Gaz nam ostatnio zmienili i teraz grzeje tak, że nawet z kranu leci woda o temperaturze morderczej wręcz... Nie ma problemu tym bardziej z gotowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się