misiuzeb Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Rozbierał ktoś może napęd grila z piekarnika elektrycznego ? Czy tam jest jakaś przekładnia, czy po prostu silnik 230V wolnoobrotowy ? Ciekawe czy to się nada jako napęd do mieszadła w garnku 30l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 (edited) nie wiem czy myślimy o tym samym , ale to silnik 230V coś takiego ? http://czesciagd.pl/amica-wronki-naped-rozna-dlugi-8001627-p-206725.html Edited November 13, 2010 by anteks Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 Rozbierał ktoś może napęd grila z piekarnika elektrycznego ? Czy tam jest jakaś przekładnia, czy po prostu silnik 230V wolnoobrotowy ?Ciekawe czy to się nada jako napęd do mieszadła w garnku 30l. Do mieszadła zastosować można silnik od wycieraczek 12V + wydajny transformator (najlepiej stary zasilacz z komputera), prędkość obrotowa jest odpowiednia do mieszania, duża siła, gotowy sposób zamocowania i bezpieczne 12V nad wodą. Aha, używane silniki do wycieraczek są tanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiuzeb Posted November 13, 2010 Author Share Posted November 13, 2010 hmmm ten z amiki 4W to chyba ciut za słaby będzie można z wycieraczek ale trzeba mieć , a trafić na kuchnię elektryczną na złomowisku nie trudno Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 hmmm ten z amiki 4W to chyba ciut za słaby będziemożna z wycieraczek ale trzeba mieć , a trafić na kuchnię elektryczną na złomowisku nie trudno Ja na wsi obok kupiłem z używki za 30 zł (znalazłem przez allegro), ktoś wcześniej pisał o silniku za 10 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryush Posted November 13, 2010 Share Posted November 13, 2010 20zł za silnik od wycieraczek to standardowa cena. Oczywiście nie z Mercedesa... 4W do mieszania to zdecydowanie za mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts