misiuzeb Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Rozbierał ktoś może napęd grila z piekarnika elektrycznego ? Czy tam jest jakaś przekładnia, czy po prostu silnik 230V wolnoobrotowy ? Ciekawe czy to się nada jako napęd do mieszadła w garnku 30l. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 (edytowane) nie wiem czy myślimy o tym samym , ale to silnik 230V coś takiego ? http://czesciagd.pl/amica-wronki-naped-rozna-dlugi-8001627-p-206725.html Edytowane 13 Listopada 2010 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Rozbierał ktoś może napęd grila z piekarnika elektrycznego ? Czy tam jest jakaś przekładnia, czy po prostu silnik 230V wolnoobrotowy ?Ciekawe czy to się nada jako napęd do mieszadła w garnku 30l. Do mieszadła zastosować można silnik od wycieraczek 12V + wydajny transformator (najlepiej stary zasilacz z komputera), prędkość obrotowa jest odpowiednia do mieszania, duża siła, gotowy sposób zamocowania i bezpieczne 12V nad wodą. Aha, używane silniki do wycieraczek są tanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 hmmm ten z amiki 4W to chyba ciut za słaby będzie można z wycieraczek ale trzeba mieć , a trafić na kuchnię elektryczną na złomowisku nie trudno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 hmmm ten z amiki 4W to chyba ciut za słaby będziemożna z wycieraczek ale trzeba mieć , a trafić na kuchnię elektryczną na złomowisku nie trudno Ja na wsi obok kupiłem z używki za 30 zł (znalazłem przez allegro), ktoś wcześniej pisał o silniku za 10 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 20zł za silnik od wycieraczek to standardowa cena. Oczywiście nie z Mercedesa... 4W do mieszania to zdecydowanie za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi