Biedroneczka71 Opublikowano 2 Września Udostępnij Opublikowano 2 Września Witam prosze o szybką odpowiedz ..Przetrzymana gęstwa drożdzowa pewnie juz stara za stara a moze nie ,, pół na pół z piwem w litrowym słoiku .Piwo o nieprzyjemnym smaku -dodać do nowej warki czy nie .gęstwa nigdy nie pachnie ale !!.Mój problem polega na tym ze przygotowałem extrakt płynny i kilo suchego i woda -pytanie ile wytrzyma około 10 litrów nie sprawdziwszy przed czy gęstwa jest ok. siedziała w lodówce ok.4 tygodnie .Pierwsze pytanie czy ten przygotowany extrakt wytrzyma w piwnicy 2 dni czy nie skwaśnieje pewnie tyle bede musiał czekać na kuriera z drożdzami czy jednak dać tą gęstwę czy zepsuje całą warke tą gęstwą .Pytanie drugie Mam 2 warki do zbutelkowania siedzą od końca lipca fizycznie nie dam rady ich zbutelkować nie wczesniej niż około 25 wrzesień ,przewaznie trzymam 4 tygodnie czy coś się moze stać gdy zrobie to po 6 tygodniach ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Września Udostępnij Opublikowano 2 Września Jak nie śmierdzi nie jest kwaśne to wlej i tak nie masz za dużego wyboru 😛 A piwo jak nie zlapało zakażenia to zabutelkujesz za miesiąc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 2 Września Udostępnij Opublikowano 2 Września Możesz przelać z tego co stoi już. Ale musisz zabutelkować szybko.Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się