Shooter Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Witam. Widziałem gdzieś na forum obrazkową instrukcję picia piwa domowego. Szukam już 2 godziny i nie mogę znaleźć . Jakby ktoś znalazł, proszę o link. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 19 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 piszesz i masz http://www.piwo.org/forum/p71394-30-10-2010-19-22-17.html#p71394 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Tsk to Scooby brew zapodał onstrukcje. Moźe by tak zrobić "naszą" wersję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 pamiętam że ktoś kiedyś wrzucił napisaną przez siebie instrukcję jak postępować z piwem domowym, którą to instrukcję dawał znajomym gdy pili jego piwo po raz pierwszy. Tylko teraz tego nie mogę odkopać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 (edytowane) piszesz i masz http://www.piwo.org/forum/p71394-30-10-2010-19-22-17.html#p71394 Josefik jak zwykle pomocny, właśnie tego szukałem. Tym razem + Pozwoliłem sobie to spolszczyć. Edytowane 20 Listopada 2010 przez Shooter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 na swoich etykietach drukuję zdanie zamieszczane na oryginalnych etykietach piwa grodziskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan62 Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Nie interesowałem się zbytnio Piwem Grodziskim i patrząc na orginalną etykietę zaskoczył mnie ekstrakt, czy w orginale występowały różne ekstrakty, czy tylko obecnie forsuje się zaniżanie ekstraktu w piwach domowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Były różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 a czy ktoś wie czy były tylko 8 i 12 czy była też 10? i czy miały podobny charakter czy czymś się różniły? (w sumie ta dyskusja powinna być w wątku porozmawiajmy o grodziskim, ale najwyżej się przeniesie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 a czy ktoś wie czy były tylko 8 i 12 czy była też 10? i czy miały podobny charakter czy czymś się różniły?(w sumie ta dyskusja powinna być w wątku porozmawiajmy o grodziskim, ale najwyżej się przeniesie) Głowy nie dam, ale chyba w owym wątku o tym dyskutowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 piszesz i masz http://www.piwo.org/forum/p71394-30-10-2010-19-22-17.html#p71394 Josefik jak zwykle pomocny' date=' właśnie tego szukałem. Tym razem + Pozwoliłem sobie to spolszczyć. http://i55.tinypic.com/szu0kw.jpg[/quote'] Z tymi cukrami i chmielem, co się osiedlają, to bzdura jakich mało. Wiem, że tak było w oryginale, ale nie powielajmy błędów. To co jest na dnie to po prostu osad drożdżowy wynikający z refermentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 20 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Myślisz, że laikowi robi różnicę co tam jest przynajmniej będą przelewać ostrożnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 jeszcze mogą to być białka. Można napisać osad drożdżowo-białkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 jeszcze mogą to być białka. Można napisać osad drożdżowo-białkowy. No drożdże to chyba w ogóle z białka się składają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Nie interesowałem się zbytnio Piwem Grodziskim i patrząc na orginalną etykietę zaskoczył mnie ekstrakt, czy w orginale występowały różne ekstrakty, czy tylko obecnie forsuje się zaniżanie ekstraktu w piwach domowych? Flagowy produkt to grodziskie 7,7. W końcowej fazie istnienia browar wypuszczał eksperymentalne warki i poszerzał asortyment jasne, ciemne o zróżnicowanym ekstrakcie część z tego weszła do produkcji. Dysponuje "instrukcją technologiczną" produkcji tejże 12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 No drożdże to chyba w ogóle z białka się składają. 45 - 60 % suchej masy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 jeszcze mogą to być białka. Można napisać osad drożdżowo-białkowy. No drożdże to chyba w ogóle z białka się składają. no to jak powiedzenie że piwo składa się z wody. Wszystkie błony są zbudowane z lipidów. Rybosomy są z kwasów nukleinowych. To jakby mieć butelkę piwa i wody i powiedzieć że w sumie ma się tylko wodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 20 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 jeszcze mogą to być białka. Można napisać osad drożdżowo-białkowy. No drożdże to chyba w ogóle z białka się składają. no to jak powiedzenie że piwo składa się z wody. Wszystkie błony są zbudowane z lipidów. Rybosomy są z kwasów nukleinowych. To jakby mieć butelkę piwa i wody i powiedzieć że w sumie ma się tylko wodę Chodzi mi o to, że nie ma co cudować. To jest osad drożdżowy i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebpa Opublikowano 5 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 na wlasne potrzeby zmodyfikowalem jedna z powyzszych instrukcji, moze komus sie przyda. Po wydrukowaniu na A4 w liczbie 9 sztuk, wielkosc idealna by nakleic jako kontretykieta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się