Zdrawko Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Cześć Czy głowica typu flach A działa w obie strony? W środku jest taki plastikowy element w kształcie "naboju", który w zależności od tego jak jest ustawiony(szerszą stroną do góry lub dołu), albo pozwala na wyszynk, albo na transfer płynu do pet kega. Ten typ głowicy tak ma czy jest jakiś magiczny szczegół o którym nie wiem 🙂? Do tej pory korzystałem z kegów pepsi, więc ten temat tam nie istnieje, złączki działają w obie strony bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek929 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu To działa jak zaworek zwrotny, żeby piwo z instalacji nie wylewało się na ziemie po odpięciu głowicyWysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Dokładnie jak piszesz. To tzw. torpedo czyli zaworek zwrotny który stosuje się tylko po to aby płyn nie wracał z powrotem do kega. Przy transferze jest zbędny. Do normalnej ekspoatacji oczywiście piwo górą, gaz bokiem. Zdrawko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdrawko Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 42 minuty temu, mario1973 napisał(a): Dokładnie jak piszesz. To tzw. torpedo czyli zaworek zwrotny który stosuje się tylko po to aby płyn nie wracał z powrotem do kega. Przy transferze jest zbędny. Do normalnej ekspoatacji oczywiście piwo górą, gaz bokiem. I wszystko jasne, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi