CERNUNNOS Opublikowano Sobota o 18:38 Udostępnij Opublikowano Sobota o 18:38 Witam Mam chłodnicę z nierdzewnej rury karbowanej, zakupioną na forum od @511201 . Z chodnicy jestem zadowolony ale po kilku latach trząsania i kręcenia nią w garze przerwał mi się miedziany drut, którymi są połączone kolejne zwoje. Czy ktoś próbował łączyć/usztywniać taką chłodnicę czymś innym niż drutem miedzianymi? Z góry dzięki za podpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Szatan Opublikowano Sobota o 20:02 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:02 W starej chłodnicy używałem drutu do drzewek bonsai - aluminiowy oksydowany. W obecnej połączyłem zwoje drutem od zwykłego przewodu elektrycznego - większość z nich i tak miedziana. CERNUNNOS 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulox81 Opublikowano Sobota o 20:04 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:04 Godzinę temu, CERNUNNOS napisał(a): Witam Mam chłodnicę z nierdzewnej rury karbowanej, zakupioną na forum od @511201 . Z chodnicy jestem zadowolony ale po kilku latach trząsania i kręcenia nią w garze przerwał mi się miedziany drut, którymi są połączone kolejne zwoje. Czy ktoś próbował łączyć/usztywniać taką chłodnicę czymś innym niż drutem miedzianymi? Z góry dzięki za podpowiedzi. Ja użyłem takiej taśmy ze stali nierdzewnej tzw. Taśma ślimakowa obejma 9mm, montaż na nity nierdzewne zrywalne. Jedna strona na płasko a wewnetrzna wyginana tak aby dopasowac do kształtu rury karbowanej. CERNUNNOS i zasada 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano Sobota o 21:16 Udostępnij Opublikowano Sobota o 21:16 U mnie też popękały ale jakoś sie tym nie przejąłem, używam taką latającą CERNUNNOS 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi