elroy Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Mam przyjemność zaprosić na pokaz warzenia, oraz dyskusje przy kufelku piwa do Omerty, na krakowskim Kazimierzu, 14 grudnia od 17:00. Na tapecie Marcowe, w następującym zasypie: słód pilzneński - 2 kg słód monachijski I - 2 kg słód wiedeński - 1 kg słód caramunich I - 0,35 kg słód melanoidowy - 0,1 kg chmiel Sybilla - 25 g chmiel Lubelski - 30 g drożdże Saflager W34/70 Do zobaczenia ! ps: pojawię się od 18-19. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toto Opublikowano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2010 Uwarzone. Zasyp j/w, zacieranie 20' w 62 stopniach, 40' w 72 stopniach, podgrzanie do 76 stopni i filtracja. Gotowanie 65'. Sybilla (25 g, 7 %) na 60', Lubelski (30 g, 3,5 %) na 20'. Wyszło 22,5 l, 14 Blg. Zadane W-34/70. Wyliczone: IBU - 23, EBC - 22. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się