dziedzicpruski Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 dodam jeszcze że powietrze pojawiło się jak wlałem wodę z większej wysokości wprost na młóto ' date='ale zaraz znikło.[/quote']Spróbuj raz lać delikatnie, na talerzyk położony na młócie nie używam talerza,leja na chochelkę,jakoś tak mi wygodniej,to bezpośrednie wlanie to dla eksperymentu,bo czasem też tak leje,w ramach zamieszania młóta . na razie jestem w stanie uwierzyć ,że to zbyt gruby wężyk,nie używałem tym razem żytniego karmelowego ,którego dodaje nagminnie ,miałem podejrzenia ,że ona tak muli filtracje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 dzisiaj dałem do filtracji cieńszy wężyk i wszystko przebiegło sprawnie,nawet leciało za szybko,więc może to ten wężyk...,dodam jeszcze że powietrze pojawiło się jak wlałem wodę z większej wysokości wprost na młóto ,ale zaraz znikło. Czyli masz mniejsze ciśnienie. Sama wysokość wężyka mierzy samo ciśnienie cieczy w słupie. Dochodzi jeszcze takie coś jak ciśnienie zewnętrzne, lepkość cieczy, napięcie powierzchniowe.... efekt im większe FI rurki, tym większe ciśnienie. A to może pokazać nieszczelność w instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 no,może nie znam się,ale młóto było bardzo luźne,przy poprzednich filtracjach,robił się na powierzchni jakby beton,istna skorupa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi