jkot Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Witam Zrobiłem już 2 warki z konserw. Piwka były pyszne i czas juz zacząć prawdziwe warzenie. Ale nie o tym chciałem. Pozostawiłem piwko w takim domku gospodarczym gdzie temperatura niewiele sie różni od tej na zewnątrz. Piwko zamarzło (tzn końcówka piwka jakieś 8 butelek). Dziś piwko jest już w stanie ciekłym ale zauważyłem dziwny czarny osad znajdujący się na osadzie z przerobionego cukru. Czyżby jakies grzybki ? Prosze o pomoc bo nie wiem co z browarkiem dalej robić czy pić wylewać czy rozdać pozdraiwam Jacek Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Możesz pić spokojnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechu_k Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 Ja bym spróbował. Jeśli będzie niedobre to wylej, jeśli OK to pij. Nie rozdawaj za dużo piwa znajomym bo będziesz miał kolejki Jestem zwolennikiem zasady co nawarzyłeś to wypij (no chyba, że wyjdzie straszny kwas). A mrożenie nie zaszkodzi piwu (w sensie zakażenia itp.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franekkkk Posted December 9, 2010 Share Posted December 9, 2010 WitamProsze o pomoc bo nie wiem co z browarkiem dalej robić czy pić wylewać czy rozdać Z tego wynika że jak dobre to chcesz wypić a jak nie dobre to wylać lub rozdać hehe ciekawe podejście, nie będzie smakowało nie będą chcieli więcej a tak na serio to otwórz jedną butelkę i spróbuj, jak będzie dobre to śmiało pij, ewentualnie staraj się nie nalać osadu do kulfa Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkot Posted December 9, 2010 Author Share Posted December 9, 2010 Dzięki za porady Otworzę i spróbuję. Tylko z tym laniem bez osadu to bedzie problem. Bo jak piwko otwieram to tyle gazu leci ,że wszystko się pięknie miesza i po wlaniu piwka do kufla nic nie zostaje na dnie .....pewnie troche za dużo cukru przy rozlewie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now