jkot Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Witam Zrobiłem już 2 warki z konserw. Piwka były pyszne i czas juz zacząć prawdziwe warzenie. Ale nie o tym chciałem. Pozostawiłem piwko w takim domku gospodarczym gdzie temperatura niewiele sie różni od tej na zewnątrz. Piwko zamarzło (tzn końcówka piwka jakieś 8 butelek). Dziś piwko jest już w stanie ciekłym ale zauważyłem dziwny czarny osad znajdujący się na osadzie z przerobionego cukru. Czyżby jakies grzybki ? Prosze o pomoc bo nie wiem co z browarkiem dalej robić czy pić wylewać czy rozdać pozdraiwam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Możesz pić spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ja bym spróbował. Jeśli będzie niedobre to wylej, jeśli OK to pij. Nie rozdawaj za dużo piwa znajomym bo będziesz miał kolejki Jestem zwolennikiem zasady co nawarzyłeś to wypij (no chyba, że wyjdzie straszny kwas). A mrożenie nie zaszkodzi piwu (w sensie zakażenia itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 WitamProsze o pomoc bo nie wiem co z browarkiem dalej robić czy pić wylewać czy rozdać Z tego wynika że jak dobre to chcesz wypić a jak nie dobre to wylać lub rozdać hehe ciekawe podejście, nie będzie smakowało nie będą chcieli więcej a tak na serio to otwórz jedną butelkę i spróbuj, jak będzie dobre to śmiało pij, ewentualnie staraj się nie nalać osadu do kulfa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkot Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Dzięki za porady Otworzę i spróbuję. Tylko z tym laniem bez osadu to bedzie problem. Bo jak piwko otwieram to tyle gazu leci ,że wszystko się pięknie miesza i po wlaniu piwka do kufla nic nie zostaje na dnie .....pewnie troche za dużo cukru przy rozlewie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się