Srecky Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Meldując temat Tripla, który nadal jest słodziutki..., dochodzę do wniosku, że coś do belgów szczęścia nie mam. Właśnie radośnie wyszykowałem wszystko do zlania Saisona na cichą. Pomiar Blg ściął mnie z nóg. Z 14,5 po 2 tygodniach jest 10... Problemy z Triplem to przy tym pikuś... Spodziewałem się wyniku koło 2°Blg. Dodam, że saszetka wystrzeliła w 24h, zrobiłem starter, który pięknie poszedł również w 24h. Żadnych problemów się tu nie spodziewałem. Przychodzi mi do głowy dołożenie gęstwy THG do fermentatora... Macie moi drodzy jakieś koncepcje? I po kolejnym tygodniu Saison prezentuje 6°Blg, czyli sobie jeszcze fermentuje. Dać mu kolejny, czwarty tydzień, czy przelać na cichą i sobie spokojnie drożdże jeszcze ze 3°Blg dojedzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Na cichą, nic juz z tego nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Przy Saison czasem stosuje się dofermentowanie piwa innymi drożdżami, bo te Saisonowe są troche leniwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Srecky Opublikowano 5 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 To chyba zostaje mi test fermentacji żeby pójść właściwym tropem - albo cicha, albo dofermentowanie np. gęstwą THG... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się