pepek84 Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 (edytowane) Wyeast french saison mam w lodówce od 23 sierpnia. 1 zbiór. Edytowane 16 Września 2014 przez pepek84 kerob 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Kerob ja mam 3522 i bede zlewał w poniedziałek piwo. Nie wiem jednak ile będzie gęstwy bo potrzebuje na swoje 2 piwka i sloiczek dla kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 posiada ktoś na zbyciu jaką kulturalną kulturę do lambika ,a najlepiej mieszankę kultur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Z blendami do lambików jest ten problem, że nie wiadomo nigdy w którą stronę pójdzie fermentacja jeśli korzysta się z gęstwy. Dlatego gęstwy raczej się nie wykorzystuje ale już czytałem, że ktoś coś próbował w tym temacie. Chyba, że chcesz nową fiolkę/saszetkę to nie było tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) odpowiedź mi się zdublowała proszę usunąć Edytowane 19 Września 2014 przez Malinowy Jęczmień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 ja czytałem że czasami np.gęstwa daje lepsze wyniki jak świeże jak to mawiają,jest ryzyko jest zabawa,więc jak ktoś ma to dalej chętnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerob Opublikowano 22 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Kerob ja mam 3522 i bede zlewał w poniedziałek piwo. Nie wiem jednak ile będzie gęstwy bo potrzebuje na swoje 2 piwka i sloiczek dla kolegi dzięki za chęci, ale już odebrałem zwierzynę od kolegi Pepek - dzięki bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondzik Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Jeśli ktoś zainteresowany mogę odstąpić pół litrowy słoiczek gęstwy S-04 po Dry Stoucie. Gęstwa z "pierwszego sortu". Na tą chwilę okolice Łasku, ale od poniedziałku przebywam w Łodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anu Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 A napiszę, może ktoś ma nadmiar... Przyjmę gęstwę pod piwo pszeniczne. Warszawa. A właściwe, to przyjmę każdą gęstwę, pod piwo szybko nadające się do spożycia:) Jako osobnik szykujący się do pierwszej warki, a więc niecierpliwy, element czasu jest najistotniejszy, choć trzeba przyznać, pszeniczne lubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 jak nic nie złapałem to za dwa tygodnie będę miał wyeast 3638 jeśli jesteś zainteresowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anu Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Gotowość zagospodarowania drożdży zgłoszona na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Przyjmę dobrą gęstwę po płynnych pod IIPA. Warszawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 29 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Lista życzeń,prosił bym o WLP570 WLP550 lub coś podobnego belgijskiego W-wa odbiór osobisty ,reszta świata wysyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 To ja się podłączę. Poszukuje coś belgijskiego , np. wyeast 3522 lub THG w okolicach Warszawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gr000by Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 (edytowane) Mogę oddać jutro/pojutrze nieprzemywaną gęstwę WB06. Gęstwa przerobiła jasne (11 BLG) i ciemne (15 BLG) piwo pszeniczne, ma 2 tygodnie. Gęstwa jak na razie jest zdrowa i mocna, nie opuszcza fermentatora, kolejne warki wlewam na osad po burzliwej. EDIT: Już nieaktualne. Edytowane 5 Października 2014 przez gr000by Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moon Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Wlp099 ma może ktoś w okolicach Warszawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Poszukuję gęstwy do kolejnego podejścia AIPA: Wyeast 1056 American Ale, Wyeast 1272 American Ale II. W zamian poczęstuję swoim AIPA 17blg. Miejsce: Łódź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 zrób na US-05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Jeśli nikogo nie znajdę kto poczęstuje to oczywiście zrobię na US-05, ale chciałbym teraz zmierzyć się z AIPA na płynnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Mam świerzo zebraną gęstwę wyeast 3944 Belgian Witbier (po dwóch warkach). Jak ktoś chce to mogę odstąpić, albo pójdzie w kanał . Odbiór w Toruniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 W weekend mogę zebrać S-04 (pierwszy zbiór) po bitterze, jakby ktoś chciał. Jak nie, to wywalam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Jakby ktoś w Łodzi miał coś w stylu Irish Ale to chętnie przygarnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 16 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Poszukuję gęstwy z górniaków dających czysty profil - Kielce. Proszę o PW, jeśli ktoś ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anu Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Raz się udało, spróbuję więc ponownie:) Może ma ktoś w Warszawie gęstwę do piw belgijskich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Raz się udało, spróbuję więc ponownie:) Może ma ktoś w Warszawie gęstwę do piw belgijskich? Jak chcesz to mam jeszcze resztkę 3787 THG, ale mam tego może z 50ml - do zrobienia startera wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi