Dragonfair Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 (edytowane) Po pierwsze Witam wszystkich serdecznie ponieważ jest to mój pierwszy post chciałem was wszystkich gorąco przywitać zaraziłem sie tym wspaniale cudownym hobby całkiem przez przypadek "przejeżdżając koło sklepiku w KrK" ale do rzeczy Zrobiłem pierwsze piwko z konserwy Coopers Indian Pale Ale wyszło tego 21 l odfermentowalo do 0Blg tydzień na cichej i 14.01.11 zostało zakapslowane do brzeczki dodałem 100g cukru do re-fermentacji (cukier rozpuszczony w malej ilości brzeczki potem dodane do reszty) no i teraz problem dzisiaj nie wytrzymałem i zachciało mi sie "zobaczyć' organoleptycznie co z tego wyszło no piwo w smaku "ciekawe" lecz zawartość dwutlenku węgla znikoma no i co tera z czy to sie jeszcze poprawi czy można by było pootwierać butelki i pododawał jeszcze cukru do datkowo czy dalej czekać z góry dziekuje za odp Edytowane 19 Stycznia 2011 przez Dragonfair Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Oczywiście czekać. 100g to wystarczająca ilość i nagazowanie już kilka dni będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Ja mam dla Ciebie propozycję płynącą z własnego doświadczenia. Nie próbuj piwa przed 3 tygodniem leżakowania, a to dlatego, że ja tak samo robiłem jak ty kiedy zaczynałem. No i pierwszy test po 4 dniach potem po 6 , 8, 9, 11 itd. W rezultacie po miesiącu jak piwko było w końcu smaczne zostawało mi mniej niż połowa....i byłem na siebie zły że wypiłem sporo kiepskiego trunku a teraz kiedy jest fajne to już go prawie nie ma.. Pozdrawiam aha polecam zrobić ze 2 -3 warki od razu bo szybko Ci się skończy a chętnych do degustacji zapewne będziesz miał sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Spokojnie teraz na Burzliwej mam Mexican Cerveza i dzis "mało" brakło a bym dokupił jakas konserwę jeszcze dobra bede szczekał :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się