JacekKocurek Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 No właśnie - jaki etap przedstawia to zdjęcie? No przecież widać, że zacieranie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolek Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja jestem ciekaw czy ktoś z szanownych odróżnił by butelkę napowietrzoną bardziej lub mniej. Bardziej bym się martwił o stygniecie brzeczki, zwłaszcza gdy góra jest odkryta... no ale to już można sprawdzić empirycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja jestem ciekaw czy ktoś z szanownych odróżnił by butelkę napowietrzoną bardziej lub mniej. Bardziej bym się martwił o stygniecie brzeczki, zwłaszcza gdy góra jest odkryta... no ale to już można sprawdzić empirycznie Też jestem ciekaw czy różnica byłaby zauważalna przez przeciętnego konsumenta. Co do stygnięcia to obawy Twoje nie są uzasadnione, bo temperatura brzeczki spada (szkodliwe reakcje utleniania zwalniają) a absorpcja tlenu przez nieruchomą powierzchnię jest wolna (stąd różne sztuki przy napowietrzaniu brzeczki do fermentacji). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja jestem ciekaw czy ktoś z szanownych odróżnił by butelkę napowietrzoną bardziej lub mniej. Spokojnie stwierdzę, że co najmniej 90% forumowiczów nie jest w stanie tego stwierdzić, nie mówiąc już o innych wadach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Wiem jak smakuje piwo utlenione ale na jakim etapie to trudno mi powiedzieć, najbardziej wyraźnie widać to na "gołych" pilsach /pełen zasyp pilzneńskiego/ miałem kilka takich w zeszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Dodałem dwa nowe zdjęcia kotła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 W związku z przebudową browaru i zmianą przechowywania piwa na KEG odstąpię 20 skrzynek z butelkami/pustymi:D/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 jeśli możesz rozmienić na drobne to chętnie wziąłbym połowę 10 skrzynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Pewnie że mogę,jak z odbiorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja bym się pisał na drugą połowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Załatwione.Puk,sprzedane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Puk, puk i po sprawie. Tak to jest jak mi telefon się wyładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 podzielcie się troszkę @dziadek chętnie bym poznał twoją aparaturkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Po ciężkiej pracy wracam do kompa. I co butelki poszły mi koło nosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Nie Ty jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Przepraszam wszystkich sąsiadów,ale myślałem że butelki już macie i że tych skrzynek nie pozbędę się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Przepraszam wszystkich sąsiadów,ale myślałem że butelki już macie i że tych skrzynek nie pozbędę się. Ale sąsiadom podpadłeś. Masz szansę rekompensaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Przepraszam wszystkich sąsiadów' date='ale myślałem że butelki już macie i że tych skrzynek nie pozbędę się.[/quote']Ale sąsiadom podpadłeś. Masz szansę rekompensaty. Fakt, ale odbić się musisz. Teraz znów wyjdzie pewna reguła, że jak się coś daje za free to i tak trzeba dopłacić (jak fiskusowi ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Dziadek nie martw się zawsze można zmienić sąsiadów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Wyprowadzimy Dziadka do Ostrowa. Tylko zatrzymamy jego browar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 eee... to ja sie dziadka chcę wprowadzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Wyprowadzimy Dziadka do Ostrowa. Tylko zatrzymamy jego browar. Jeżeli już, to proponuję bardziej na południe. 'My' sudeccy piwowarzy chętnie Takiego! sąsiada przyjmiemy. ... Dziadku, żarty! Choć pewne jest, że Twoi sąsiedzi za nic nie chcieliby się Ciebie pozbyć - a 'my' z chęcią przyjęli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Jest mi tak w dziubku jak bym piołunu popił.No cóż rekompensata musi być-17.03. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Dziadek nie martw się zawsze można zmienić sąsiadów Tylko po co,, skoro my tu się dobrze mamy. Jest mi tak w dziubku jak bym piołunu popił.No cóż rekompensata musi być-17.03. to rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) Ja w związku że tak podstępnie i bez pozwolenia sąsiadów... to też Wam coś zostawię u Dziadka na pocieszenie. Myślę że na św. Patryka będzie się nadawać Edytowane 23 Lutego 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi