zgoda Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 (edited) W Warszawie ma się wkrótce otworzyć piwiarnia "w czeskich klimatach" i z lanym czeskim piwem. Na forum obok właściciele zaproponowali 2 lutego o 17:00 przedpremierowe otwarcie dla ok. 40 osób, ale z odzewu widzę, że ciężko jest zebrać taki tłum. A że temat mógł umknąć, to przedstawiam sprawę tutaj - możemy przy okazji się spotkać i pogadać na tematy piwowarskie, nie tylko ogólnopiwne. Kto ma konto na forum obok, to może się dopisać sam. Kto nie ma, to proszę się zgłosić do mnie, dopiszę gdzie trzeba. http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=91021 Edited January 28, 2011 by zgoda Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 A pozwolą nam pić własne piwa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted January 28, 2011 Author Share Posted January 28, 2011 No raczej nie. Ja tam idę się napić czeskiego piwa z kijaszka, bo w Warszawie to rzadkość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted January 28, 2011 Share Posted January 28, 2011 A, zobaczę, może wpadnę, to bym Ci podrzucił parę lagerów do degustacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Podbijam bo to dziś bierzemy piwa na wymianę?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted February 2, 2011 Author Share Posted February 2, 2011 Ja nic nie wziąłem z domu, bo do Baszty będę jechał prosto z fabryki. Perspektywa tłuczenia się komunikacją publiczną skutecznie pozbawiła mnie chęci na wożenie piwa. Instynkt mnie nie zawiódł, wymarzłem się rano porządnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 A ja jednak się nie pojawię - nie mogę się przemóc do podróży zimnym pociągiem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted February 2, 2011 Author Share Posted February 2, 2011 No co Ty, ubierz się ciepło i wpadnij. Ustalimy stanowisko w sprawie browarów rzemieślniczych - Ty się wybierasz na walne PSPD, ja się umawiam z posłem Piechocińskim na przyszły tydzień, dobrze by było żebyśmy mówili jednym głosem. Jak obkleję butelki z rozlanym wczoraj wiedeńskim to wpadnę do Ciebie na wymianę, więc nie masz co wozić dla mnie piwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 moje pytanie miało ma celu raczej wydźwięk odwrotny- czy będzie Ci się chciało taskać do domu Ja mam blisko i dla mnie to nie problem, a że wymiana nie odbędzie się natychmiast... ja mam czas ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zgoda Posted February 2, 2011 Author Share Posted February 2, 2011 Wożenie odbywa się we dwie strony - co wezmę, to będę musiał wieźć do domu. A po nocy piwa wolałbym nie wozić na linii W-wa Wileńska - Tłuszcz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 no właśnie o to mi chodzi- zawsze mogę podrzucić przy innej okazji pracujesz też dość blisko Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 I jak było? Jak obkleję butelki z rozlanym wczoraj wiedeńskim to wpadnę do Ciebie na wymianę, więc nie masz co wozić dla mnie piwa. Zapraszam. W ogóle to parę osób się do mnie wybierało po gęstwy itp., może to jakoś zsynchronizujemy i zrobi się małe spotkanie np. w weekend? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 bardzo fajne miejsce- trafić ciężko ale warto poszukać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wiktor Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 bardzo fajne miejsce- trafić ciężko ale warto poszukać. patrz a ja jak jechałem na SGGW to przejeżdżałem i z okna autobusu widziałem gdzie to jest rozważałem czy by nawet nie przyjść, ale uczyłem się do egzaminu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimazy Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 od strony schodów nie było oznaczenia, tylko na drzwiach Koleżanka z Zaolzia stwierdziła że to wygląda dokładnie jak czeska knajpa i wyglądem i klimatem więc myślę że to najlepsza rekomendacja. Duży wybór tylko czeskich piw, czeskie przekąski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts