mareks Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Duży browar wprowadza piwa dedykowane gejom i lesbijkom Meksykański browar Minerva wprowadził na rynek piwo dedykowane gejom i lesbijkom. Dystrybucja piwa nazwanego "Salamandra" i "Purple Hand" ruszyła w tym roku. Jak dotąd, sprzedano około 500 skrzynek. Według twórcy piwa, Daria Rodrigueza Wylera, firma ma już dalsze zamówienia - z Argentyny, Ekwadoru, Chile, Kolumbii, Japonii i USA - informuje TVN24. W Meksyku 95 procent rynku piwa jest kontrolowane przez dwa holdingi, więc firma Rodrigueza może mieć ograniczone możliwości ekspansji. Jego piwo będzie raczej produktem niszowym. Według producentów, rynek produktów dla homoseksualistów w Meksyku wart jest osiem miliardów dolarów - podaje TVN24. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 To geje i lesbijki tak bardzo się różnią od ludzi hetero, ze muszą mieć swoje piwo? To co jeszcze piwo dla czarnych, kulawych, zezowatych, szczerbatych, lubiących kolor czerwony, zwolenników PO, miłośników Volkswagena... Ehhh "Dziwny jest ten świat..." Jestem ciekaw na czym będzie polegał ta różnica. Pewnie na opakowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 he he he może kształt butelek będzie coś sugerował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skybert Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 tzw "chłyt" marketingowy, nic więcej, szkoda słów chyba że właściciel to pedał albo lesbijka a może jedno i drugie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacki Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 To geje i lesbijki tak bardzo się różnią od ludzi hetero, ze muszą mieć swoje piwo? Tak, różnią się tym, że na każdym kroku muszę eksponować swoją orientację. Normalni ludzie, czy to heteroseksualiści czy homoseksualiści tego nie robią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Tak te piwa wyglądają: http://www.tvn24.pl/26086,1690782,0,1,piwo-dla-gejow-i-lesbijek,wiadomosc.html Edytowane 28 Stycznia 2011 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 ta dłoń na jednym z tych piw kojarzy mi się ze sloganem "zły dotyk boli całe życie" i chyba faktycznie coś może w tym być ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 ta dłoń na jednym z tych piw kojarzy mi się ze sloganem "zły dotyk boli całe życie" i chyba faktycznie coś może w tym być ... Nazwa nawiązuje do "mitologii": ""Purple Hand" nawiązuje do wydarzenia z 1969 roku z San Francisco, kiedy grupa aktywistów protestowała przeciwko komentarzom jednej z gazet. Dziennikarze odpowiedzieli oblaniem demonstrantów purpurowym atramentem. Ci w zamian ozdobili budynek redakcji odciskami purpurowych dłoni. Historia jest przytoczona również na etykietkach piwa." - wg. tvn24 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) ta dłoń na jednym z tych piw kojarzy mi się ze sloganem "zły dotyk boli całe życie" i chyba faktycznie coś może w tym być ... Motyw dloni wykorzystuje rowniez Left Hand Brewing Company I jakos ich piwa nie kojarza mi sie ze zlym dotykiem Edytowane 28 Stycznia 2011 przez JakubS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Powiedział człowiek z ciekawym awatarem. Przepraszam to nic osobistego, ale nie mogłem się powstrzymać. Edytowane 28 Stycznia 2011 przez grzechu_k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Powiedział człowiek z ciekawym awatarem. Przepraszam to nic osobistego, ale nie mogłem się powstrzymać. Oryginal avatara TUTAJ , jesli nie widac na miniaturce co przedstawia Edytowane 28 Stycznia 2011 przez JakubS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu_k Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Widać, widać... A co ciekawe najpierw zauważyłem tą środkową butelkę i zastanawiając się czemu jest "do góry nogami" zauważyłem "pośladki" he he. Awatar na prawdę mnie sprowokował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żeglarz Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Nie jestem rasistą czy nietolerancyjnym człowiekiem ale gej czy lesba to dla mnie wynaturzenie wtórne. Homoseksualiści z tego co wiem nie manifestują swojej sexualności za to zdrowo pokręceni geje starają sie na siłę przekonać kogoś do swojej racji i druga informacja zasłyszana odnosi się do tego że homosexualiści nie popierają ruchu gejowskiego który jest dla nich również czymś wynaturzonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 12 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Nie jestem rasistą czy nietolerancyjnym człowiekiem ale gej czy lesba to dla mnie wynaturzenie wtórne. Homoseksualiści z tego co wiem nie manifestują swojej sexualności za to zdrowo pokręceni geje starają sie na siłę przekonać kogoś do swojej racji i druga informacja zasłyszana odnosi się do tego że homosexualiści nie popierają ruchu gejowskiego który jest dla nich również czymś wynaturzonym. buhahaha,przebiłeś żółć wołową . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 (edytowane) dobre :) u nas też są takie. ala piwa typu redd,s : Edytowane 13 Marca 2011 przez zbyszek73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi