rosek Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Witam, mam pytanie do kolegów piwowarów z Krakowa czy ktoś się może orientuje gdzie można w miarę tanio dostać skrzynki? Wiem że w Kauflandzie dają ale z kaucją 15zł a przydało by się coś taniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
earl Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Popytaj po osiedlowych sklepach , ja tak brałem z kaucją 10 zł ( w Lublinie, ale to nie powinno mieć znaczenia). Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewArK Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Witam Ja się ostatnio pytałem o skrzynki w sklepie "Strefa Piwa" na ul. Krowoderskiej 37. Dostałem odpowiedź ,że normalnie sprzedają po 20 zł, lecz mogą poszukać jakieś gorsze i sprzedać po 10 zł. Pozdrawiam newark Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomX Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 W Realu dostałem za 8 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rysmis Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Faktycznie w Kauflandzie drogo życzą sobie za skrzynki. Ja kupuje tylko czarne z browaru Żywiec które w Kauflandzie kosztują 12 zł. Najtaniej udało mi się znaleźć po 8 złotych w "Sklepie piwnym" na ul Zielińskiej 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
artom Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Ja kupowałem ostatnio w Realu na Bora Komorowskiego i płaciłem 6 zł kaucji. Raz pani kasjerce nie chciało się kasowac i dała mi za darmo . Ale 6 zł to oficjalna cena skrzynek po Tyskim, Okocim, Żywiec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Z mojego doświadczenia najtańszy jest Real 6pln za tyskie bosman okocim (podobno niektóre skrzynki są droższe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 (edited) Ja kupowałem ostatnio w Realu na Bora Komorowskiego i płaciłem 6 zł kaucji. Raz pani kasjerce nie chciało się kasowac i dała mi za darmo . Ale 6 zł to oficjalna cena skrzynek po Tyskim, Okocim, Żywiec. Oficjalna cena to 8 pln. Przynajmniej dla małych sklepów. Edited February 8, 2011 by AndrzejKu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragonfair Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 "AUCHAN" 8zł "CENTRUM" 8zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hasintus Posted February 8, 2011 Share Posted February 8, 2011 Ostatnio też zaopatrywałem się w skrzynki w hipermarketach. W realu po 6 zł, Auchan po 8 zł, Carrefour po 8,5 (ale za to najładniejsza, prawie nówka po Lwówku). Link to comment Share on other sites More sharing options...
mareks Posted February 9, 2011 Share Posted February 9, 2011 Witam, mam pytanie do kolegów piwowarów z Krakowa czy ktoś się może orientuje gdzie można w miarę tanio dostać skrzynki? Wiem że w Kauflandzie dają ale z kaucją 15zł a przydało by się coś taniej Spróbuj w punktach skupu surowców wtórnych, które skupują plastiki. Ja w takim skrzynki kupuję po 2zł za sztukę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NewArK Posted February 10, 2011 Share Posted February 10, 2011 Byłem wczoraj w "Sklepie piwnym" na ul Zielińskiej 9 i udało mi się kupić dwie skrzynki po 8 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts