coder Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Poczta dostarczyła mi zamarzniętą saszetke Wyeast-a. Nie była zmrożona na kamień, ale torebka z pożywką wewnątrz była już mocno twarda, chrzęściła pod palcami. Dałem mu odtajeć i z ciekawości aktywowałem pożywkę; teraz po dwóch dniach saszetka ładnie napuchła. Czy ktoś miał podobną przygodę, i jak się zakończyła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagome Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 (edytowane) Ja miałem. Ze dwa razy. Skończyło się dokładnie tak samo Edytowane 20 Lutego 2011 przez Dagome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 ja nie miałem, zaś nieraz mroziłem w lodowce gęstwę bez gliceryny i też startowały. A to chyba podobne sytuacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 To po co stosować glicerynę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 no pewnie znacznie przyczynia sie do większej przeżywalności drożdży, ale ja jestem z tych co nie liczą ilości kultur drożdżowych przed zaszczepieniem brzeczki. Jeśli zastartują - wystarcza mi. Choć zwykle oczywiście dolewam trochę do słoiczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Mnie raz Bohemiany tak "o-mało-co zamarzły" na balkonie - czyściłem lodówkę i zostawiłem niechcący na parę godzin saszetkę w szufladzie z mrożonkami. Ruszyły bez problemu, nie zauważyłem żeby zajęło im to więcej czasu niż by wypadało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się