dziedzicpruski Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 kiedyś kupiłem w jakimś sklepie 3 sztuki,została mi jedna, i chciałbym zapas jakiś,a sklepu w którym to kupiłem za cholere nie potrafię znaleźć ,przy okazji chciałęm probówki do skosów, te do areometru mają wymiar 26x125 mm, zna ktoś sklep w którym je znajdę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ikea. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 internetowy sklep . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Pofatyguj się do pierwszej lepszej kwiaciarni i kup wazonik o cylindrycznym kształcie i o odpowiedniej wysokości, jak Ci się znudzi mierzyć w nim blg będziesz miał do kwiatków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 dzizus,szukam probówka nie wazonów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 dzizus,szukam probówka nie wazonów dzizus to wpisz w przeglądarce probówka to Ci wyskoczy kilka sklepów z tym sprzętem i nie marudź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja mam właśnie z Ikea taki wazonik na jednego badyla. Grube szkło, porządna podstawa, kosztowało 2zł. Pasuje idealnie do cukromierza, jakby od tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 (edytowane) Nie lepiej kupić za ok. dyszkę cylinder pomiarowy (150 ml)? Rozkładany - łatwo wyczyścić, z plastiku - raczej niezniszczalny w normalnym użytkowaniu. Ed. - ma wadę, próbki brzeczki lub fermentującego piwa, z plastiku nie smakują najlepiej. ... Zawsze można jednak przelać sobie do wazonika Edytowane 21 Lutego 2011 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja mam właśnie z Ikea taki wazonik na jednego badyla. Grube szkło, porządna podstawa, kosztowało 2zł. Pasuje idealnie do cukromierza, jakby od tego. No właśnie i ja taki podobny też mam, ale kupiłem w kwiaciarni obok bo akurat przechodząc zauważyłem na wystawie. A do tego szkło w odróżnieniu od plastiku nie zmatowieje po jakimś czasie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 dzizus' date='szukam probówka nie wazonów [/quote']dzizus to wpisz w przeglądarce probówka to Ci wyskoczy kilka sklepów z tym sprzętem i nie marudź to nie jest taki proste jak ci sie wydaje,szukałem pół godziny i dupa blada. pamiętam ,że jak znalazłem te które kupiłem rok temu,też szukałem dosyć długo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Myślę że jak poszukasz równie długo to znajdziesz któryś z kolegów na tym forum podawał niedawno linka do sklepu internetowego ale nie pamiętam który, powodzenia w poszukiwaniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 http://www.sklep.labglass.pl/PODSTAWOWE-SZKLO-LABORATORYJNE_PROBOWKI%283,1041,%29.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja mam właśnie z Ikea taki wazonik na jednego badyla. Grube szkło' date=' porządna podstawa, kosztowało 2zł. Pasuje idealnie do cukromierza, jakby od tego.[/quote']No właśnie i ja taki podobny też mam, ale kupiłem w kwiaciarni obok bo akurat przechodząc zauważyłem na wystawie. A do tego szkło w odróżnieniu od plastiku nie zmatowieje po jakimś czasie Myślałem, że tylko ja korzystam z wazonika. Ma on tę zasadniczą przewagę nad menzurką, że wchodzi do niego znacznie mniej piwa/brzeczki. No i rzeczywiście lepiej się pije niż z plastiku. Tylko nie pasuje do tych większych "lepszych" balingometrów. Inna sprawa, że ten lepszy, który mam bardziej oszukuje, niż ten stary biowinowski, który kupiłem na początku jeszcze do wina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Mój "ten lepszy" pokazuje dobrze, ale jest mało wygodny, bo jest za długi - przy 20 litrach piwa w wiadrze przy wysokim odfermentowaniu stuka w dno. No i nie mieści mi się w stojaczku w szafce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 U mnie cukromierz Alla France pasuje do mojego pierwszego wazonika tak na styk, w drugim ma jeszcze spory luz. Trzeba trafić na odpowiedni model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfronik Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) W kilku kluczowych miastach jest Dom Handlowy Nauki. http://www.dhn.pl/ Duży wybór szkła laboratoryjnego. Tam właśnie kupiłem swoją probówkę, jak mi odpadło dno od biowinowskiej. Edyta Zresztą jest dużo innych ciekawych rzeczy. Np. elektroniczne termometry wodoszczelne http://katalog.dhn.pl/pl/shop/aparatura_pomiarowa/termometry/termometry_elektroniczne.html Edytowane 22 Lutego 2011 przez cyfronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 nie mieszkam w kluczowym mieście.w sraczu w którym rezyduje,na rynku kolo świnie choduje,a krowy-uciekinierki chodzą po ulicach. już znalazłem (alchem.eu) ,to znaczy musiałem pytać przedstawiciela handlowego i zrobią na zamówienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wincenty Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 w czasach podstawówki wszystkie szklane naczynia na chemię kupowałem w Cezalu, poszukaj w google czy nie ma takiego sklepu u ciebie w mieście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi