pepe11 Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Cześć. Odświeżę kotleta. w załączeniu link do mojej konstrukcji przeniesienia napędu z wiertarki na śrutownik za pomocą sprzęgła cardana oraz drugiego sprzęgła zbudowanego z rurki 3/4" oraz dwóch gwoździ. Uwag na temat estetyki nie przyjmuje do wiadomości. Funkcjonuje gdzieś od 10 warek o średnim zasypie 7 kg. [media]http://www.man.pl/~bielok/srutownik.mp4[/media] coś jak z filmu Mad Max najważniejsze ze działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Cześć. Odświeżę kotleta. w załączeniu link do mojej konstrukcji przeniesienia napędu z wiertarki na śrutownik za pomocą sprzęgła cardana oraz drugiego sprzęgła zbudowanego z rurki 3/4" oraz dwóch gwoździ. Uwag na temat estetyki nie przyjmuje do wiadomości. Funkcjonuje gdzieś od 10 warek o średnim zasypie 7 kg. http://www.man.pl/~b...k/srutownik.mp4 bielok, dzięki za odzew (temat napędu poruszyłem na spikerii tydzień temu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Cześć. No właśnie, nie wiedziałem komu obiecałem te informacje. W wypadku zablokowania żaren zerwie się gwóźdź, doświadczenie życiowe mnie nauczyło że takie połączenie jest bezpieczniejsze niż połączenie napędu przez gwint w wałku śrutownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 No właśnie, nie wiedziałem komu obiecałem te informacje. W wypadku zablokowania żaren zerwie się gwóźdź, doświadczenie życiowe mnie nauczyło że takie połączenie jest bezpieczniejsze niż połączenie napędu przez gwint w wałku śrutownika. Otóż to. Ja mam przegub cardana od kompletu kluczy nasadowych, ale nie mam żadnego zabezpieczenia niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi