danielson83 Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Witam wszystkich razem i każdego z osobna, mam na imię Daniel i na co dzień mieszkam we Wrocku a w pozostałe dni- Kotlina Kłodzka memu sercu najbliższa:) Pewnie jak większość tutaj obecnych najpierw dużo czytałem ale stwierdziłem że dobrze będzie się przedstawić i wymieniać sugestiami bo jak wiadomo przysłowiowe "co dwie głowy... Co do warzenia to w najbliższym czasie mam zamiar zabrać się za zacieranie tylko sprzęt do końca muszę skompletować min. gar/keg (do przeróbki), chłodnicę, taboret gazowy, śrutownik i drobniejsze... muszę pomyśleć jak to wszystko zrobić żeby dobrze było i majątku nie wydać Porady mile widziane:) Dobra na początek chyba wystarczy nie będę zamulał i aktualnych postnych "Gorzkich Żali" prawił Pozdrawiam Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Witam i pytam... co było na pierwszą warkę ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Witaj Jeżeli planujesz KEGa - planujesz słusznie, potrzeby produkcyjne szybko wzrastają z czasem warzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielson83 Posted March 14, 2011 Author Share Posted March 14, 2011 Witam i pytam... co było na pierwszą warkę ?? 1.Coś w rodzaju Brewkita tylko w proszku, chmiel i drożdże osobno pakowane, (Old English się nazywało ) Szału nie ma ale nie zainfekowałem to już połowa sukcesu. Może z czasem będzie lepsze bo ma 1,5 msc 2. Brewkit pszeniczny w ten week rozlany zobaczymy czy warto było w ogóle w to wchodzić czy od razu zacierać... ale w sumie od czegoś trzeba zacząć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwed Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Witam i ja. Kotlina Kładzka jest piękna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barą Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Witam kolejnego piwowara z Dolnego Śląska Link to comment Share on other sites More sharing options...
slotish Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Hej Witam kolejnego piwowara z Wroclawia! Udanego warzenia życzę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Mateusz87 Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Witam, powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
sn_phoenix Posted March 14, 2011 Share Posted March 14, 2011 Witam również Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielson83 Posted March 15, 2011 Author Share Posted March 15, 2011 Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie, i jak to się mówi będziemy w kontakcie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyncio Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Udanych warek życzy Kołobrzeg Link to comment Share on other sites More sharing options...
natrix Posted March 17, 2011 Share Posted March 17, 2011 Witam wrocławskiego piwowara! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts