Jump to content

Wrocław Wita;)

Recommended Posts

Witam wszystkich razem i każdego z osobna, mam na imię Daniel i na co dzień mieszkam we Wrocku a w pozostałe dni- Kotlina Kłodzka memu sercu najbliższa:) Pewnie jak większość tutaj obecnych najpierw dużo czytałem ale stwierdziłem że dobrze będzie się przedstawić i wymieniać sugestiami bo jak wiadomo przysłowiowe "co dwie głowy...:)

Co do warzenia to w najbliższym czasie mam zamiar zabrać się za zacieranie tylko sprzęt do końca muszę skompletować min. gar/keg (do przeróbki), chłodnicę, taboret gazowy, śrutownik i drobniejsze... muszę pomyśleć jak to wszystko zrobić żeby dobrze było i majątku nie wydać ;) Porady mile widziane:)

Dobra na początek chyba wystarczy nie będę zamulał i aktualnych postnych "Gorzkich Żali" prawił:)

Pozdrawiam Daniel

Witam i pytam...

co było na pierwszą warkę ??

1.Coś w rodzaju Brewkita tylko w proszku, chmiel i drożdże osobno pakowane, (Old English się nazywało ) Szału nie ma ale nie zainfekowałem to już połowa sukcesu. Może z czasem będzie lepsze bo ma 1,5 msc

2. Brewkit pszeniczny w ten week rozlany zobaczymy czy warto było w ogóle w to wchodzić czy od razu zacierać... ale w sumie od czegoś trzeba zacząć