sylwek_57 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Czytać to czytam już dosyć długo, ale dziś nadszedł najwyższy czas Serdecznie Przywitać się ze wszystkimi. Od półtora roku robię swoje wędlinki i niestety nie ma czym dobrym popić, więc postanowiłem rozpocząć edukację na bratnim forum. Zgromadziłem trochę niezbędnego sprzętu i w dniu dzisiejszym ruszyłem na szerokie wody, uwarzyłem swoje pierwsze piwo Pale Ale z gotowego zestawu. Drożdże T-58 zadane i czekam na jakieś obiecujące sygnały z fermentatora. Wiedza na forum jest ogromna dla osoby, która jest w tej dziedzinie amatorem. Pozdrawiam serdecznie Wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Cześć. Wiesz co zrobić jak na warce będzie już piana a rurka fermentacyjna będzie milczeć jak zaklęta ;-) ? Witanko z B-B Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek_57 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Jeszcze chyba tego nie doczytałem, ale to jest ciekawe pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Elo No to zapraszam do lektury forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 (edytowane) I ja witam serdecznie. Wiesz co zrobić jak na warce będzie już piana a rurka fermentacyjna będzie milczeć jak zaklęta ;-) ? :/;) Edytowane 19 Marca 2011 przez coelian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witam również ! Powodzenia i udanych piw życzę ! Wiesz co zrobić jak na warce będzie już piana a rurka fermentacyjna będzie milczeć jak zaklęta ;-) ? Rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Cześć Koledzy. To nie miał być żart - zapytałem konkretnie o jeden z częściej omawianych problemów na forum (dla początkujących), kolega wie czego szukać. Na pewno jeszcze będzie miał do nas wiele pytań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_bychu Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witaj na forum. Wiesz co zrobić jak na warce będzie już piana a rurka fermentacyjna będzie milczeć jak zaklęta ;-) ? Proste - założyć temat z pytaniem o bulkaniu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Zgromadziłem trochę niezbędnego sprzętu i w dniu dzisiejszym ruszyłem na szerokie wody, uwarzyłem swoje pierwsze piwo Pale Ale z gotowego zestawu. Drożdże T-58 zadane i czekam na jakieś obiecujące sygnały z fermentatora. Czy dobrze rozumiem że piwo ze zestawu do zacierania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek_57 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Tak zestaw z TB do zacierania. Dzięki wszystkim za miłe powitanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignac99 Opublikowano 19 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Witam na forum i gratuluję "plusa" od Jejskiego za zacieranie od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natrix Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Cześć Jak piwo nie bulka należy wzorem każdego początkującego piwowara (mnie w pierwszym rzędzie) wpaść w panikę i depresję a po opadnięciu emocji dojść do wniosku, że jak jest piana, a nie bulka, to fermentator jest nieszczelny i spokojnie czekać, aż przestanie spadać blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 No i ja witam kolejnego piwowara. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyncio Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Przyjmij pozdrowienia z nadmorskiego kurortu.Udanych warek:okey: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam również i powodzenia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 20 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Witam na forum i gratuluję "plusa" od Jejskiego za zacieranie od początku. Kurde, pytałem po to żeby dać plusa za pierwsze zacierane i zapomniałem Sylwek masz + i Ignac + za przypomnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek_57 Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Dzięki za wsparcie dobrym słowem. Jejski dzięki za +, a tak nawiasem to wygrały względy finansowe za gotowca, a ile przyjemności jak zrobi się coś samemu od początku. Po 3 godzinkach ruszyły drożdże, piękna pianka, a rurką się nie mam zamiaru przejmować, jej zadania znam. Otworek wierciłem sam i trochę się rozkalibrował i chyba jest mała nieszczelność. Czekam teraz na efekty i mam nadzieję na sukces pozytywnej produkcji pierwszej Warki zacieranej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zstars Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witam i sukcesów życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się